Son dakika: Meteoroloji gün vererek uyardı! Kuvvetli yağışlar geliyor | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 03:53

Son dakika: Meteoroloji gün vererek uyardı! Kuvvetli yağışlar geliyor

Son dakika: Meteoroloji gün vererek uyardı! Kuvvetli yağışlar geliyor
Son Güncelleme :

10 Mayıs 2022 - 21:12

2700 Okuma

Hava Sıcaklığının ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin iç ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu (Elazığ ve Ardahan hariç) ile Adıyaman’ın batısının yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Afyonkarahisar, Uşak çevreleri ile Kütahya’nın güneyi, Manisa’nın doğusu ve Denizli’nin kuzeyinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

 

Meteoroloji’nin 5 günlük hava durumu raporunda pazar günü yağışların yurt genelinde etkili olduğu görülüyor. Marmara ve Ege’de ise hava kapalı olacak.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile zamanla Akdeniz Bölgesinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Afyonkarahisar, Uşak çevreleri ile Kütahya’nın güneyi, Manisa’nın doğusu ve Denizli’nin kuzeyinde yerel olmak üzere kuvvetli olması yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TENDÜREK GEÇİDİ’NDE KAR YAĞIŞI TRAFİKTE AKSAMALARA NEDEN OLUYOR

Ülkenin birçok bölgesinde vatandaşlar baharı yağarken, Van ve çevre ilçelerinde kıştan kalma günler yaşanıyor. Türkiye’nin en önemli geçitlerinden biri olan ve Van ile Ağrı arasındaki ulaşımı sağlayan 2 bin 644 rakımlı Tendürek Geçidi’nde etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle sürücüler zor anlar yaşıyor. Kar yağışı özellikle geçidin yüksek kesimleri olan Somkaya ve Gülizar köyleri arasında tipiye dönüştü. Karayolları 11. Van Bölge Müdürlüğüne bağlık Erciş 115. Şube Şefliği karla mücadele ekipleri, yolda kar temizleme ve tuzlama çalışmaları başlatırken, sürücüleri zincir takmaları ve yanlarında çekme halatı bulundurmaları konusunda uyardı.

İşte Emniyet’in raporuTarihteki en büyük sel felaketi! Haberi Görüntüle

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.