Ege’de tansiyon havada yükseldi | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Nisan 2024 - 14:01

Ege’de tansiyon havada yükseldi

Ege’de tansiyon havada yükseldi
Son Güncelleme :

30 Nisan 2022 - 14:56

2430 Okuma

Türk hava sahasını 3 gün içinde toplam 30 defa ihlal eden Yunan uçaklarına, Türk Hava Kuvvetleri unsurlarınca karşılık verildi. Yunanistan ise Türkiye’yi, Ege Denizi’nde hava sahası ihlalleriniartırmakla suçlayarak  NATO’ya şikâyet etti 

Kıyıya yakın uçtular 

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre; Yunanistan Hava Kuvvetlerine ait uçaklar ilk olarak 26 Nisan’da Türk hava sahasını 6 defa ihlal etti. Yunan uçaklarının Türkiye kıyılarına yakın provokatif uçuşları 27 Nisan’da da sürdü.  Çarşamba günü gerçekleşen ihlallerde Yunanistan Hava Kuvvetleri unsurları Didim, Datça ve Dalaman dahil Türk hava sahasında 22 ihlal gerçekleştirdi. Önceki gün de ihlallerine devam eden Yunan unsurlarına, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı uçaklar tarafından karşılık verildi. Radar kayıtlarıyla tespit edilen Yunanistan’ın son 3 günlük yoğun ihlallerinin, ilgili makamlarla da paylaşıldığı öğrenildi. 

Türkiye’nin Yunanistan ile olan ilişkilerinde daima uluslararası hukuk ve iyi komşuluk kapsamında sorunların barışçıl yol, yöntem ve diyalogla çözülmesinden yana olduğunu vurgulayan güvenlik kaynakları, Yunanistan’ın ise her fırsatta yaptığı provokasyonları sürdürdüğüne dikkat çekti. 3 günde de ihlalleri başlatan ve agresif tavırlar sergileyen tarafın Yunanistan olduğunu hatırlatan kaynaklar, Türkiye’nin son dönemde uluslararası alanda çok daha etkin hale gelmesinin Yunanistan tarafında büyük rahatsız oluşturduğunu aktardı. 

Atina, Türkiye ile güven artırıcı müzakereleri dondurdu!

Yunanistan’ın, Türkiye’nin Ege’deki uçuşlarını bahane ederek, Türkiye ile savunma bakanlıkları düzeyinde yapılması planlanan bir sonraki güven artıcı önlemler kapsamındaki görüşmeyi dondurduğu bildirildi. Yunan “Kathimerini” gazetesinin Atina’daki hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, görüşmeler ileri bir tarihe ertelendi. Gazete haberinde, Atina’nın Perşembe günü adalardaki uçaksavar sistemlerini alarma geçirdiği aktarıldı. Yunanistan tarafından algılanan gerginlik sebebiyle, Yunan Savunma Bakanlığı’nın, kendi topraklarında düzenlenecek NATO’nun “Tiger Meet”  tatbikatına Türkiye’nin katılımını engellediği de öne sürüldü. “Voice of America”nın haberine göre, Atina, 9 Mayıs’ta Yunanistan’ın ev sahipliğinde düzenlenecek NATO hava tatbikatına Türkiye’nin katılımını iptal etti. 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.