‘Herkes İstanbul sürecini desteklemeli’ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Nisan 2024 - 20:08

‘Herkes İstanbul sürecini desteklemeli’

‘Herkes İstanbul sürecini desteklemeli’
Son Güncelleme :

26 Nisan 2022 - 11:17

2240 Okuma

 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde dün basına kapalı gerçekleşen kabul yaklaşık 1 saat 10 dakika sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, her iki ülke arasında yürüttüğü diplomasi trafiği, iki lideri Türkiye’de bir araya getirme girişimleri, müzakereler ve diğer ülke liderleriyle yaptığı görüşmeler hakkında Guterres’e bilgi verdi. Erdoğan, bu kapsamda son görüşmesini pazar günü Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ile gerçekleştirmiş ve müzakere sürecinde elinden gelen tüm yardımı sağlamaya, arabuluculuk dahil gereken desteği sunmaya hazır olduğunu ifade etmişti. Kabule ilişkin İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, görüşmede Rusya-Ukrayna savaşı başta olmak üzere bölgesel gelişmelerin değerlendirildiği belirtildi.

Açıklamaya göre BM Genel Sekreteri Guterres, kabulde, Türkiye’nin Ukrayna’daki savaşın sona erdirilmesi için ortaya koyduğu diplomatik çabalara desteğini ve teşekkürlerini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da barışın tesis edilmesi için en muteber çıkış yolu özelliğini muhafaza eden İstanbul sürecinin herkes tarafından desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Savaşan tarafların yanı sıra tüm dünyaya da etkileri olan bu krizden çıkış için makul ve uygulanabilir bir diplomatik çözüm bulunacağına inandığını dile getirdi. Erdoğan, Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmaları sona erdirmek için çaba harcarken, diğer yandan da sivillerin tahliye edilmesi ve bölgeye insani yardım ulaştırılması adımlarına katkı vererek, yaşanan insani krizin sonlandırılması için BM ile yakın çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

BM Genel Sekreteri’nin bugün de Moskova’ya giderek Putin ile görüşeceği açıklanmıştı. Guterres’in ayrıca perşembe günü de Ukrayna lideri Zelenski ve Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba ile görüşmek üzere Kiev’e gideceği ifade edilmişti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.