Bekçilik başvurusu e-Devlet: 3 bin 250 bekçi alımı 2022 başvuru şartları ve kontenjanlar belli mi? | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Nisan 2024 - 01:13

Bekçilik başvurusu e-Devlet: 3 bin 250 bekçi alımı 2022 başvuru şartları ve kontenjanlar belli mi?

Bekçilik başvurusu e-Devlet: 3 bin 250 bekçi alımı 2022 başvuru şartları ve kontenjanlar belli mi?
Son Güncelleme :

25 Nisan 2022 - 11:40

2970 Okuma

Bekçilik alımı 2022 için beklenen ilan yayımlandı. 81 ilde istihdam edilmek üzere en az lise mezunu çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapılacak. 3 bin 250 erkek bekçi alımı için kontenjan ve başvuru şartları da Polis Akdemisi (PA) tarafından açıklanacak. İşte, bekçilik başvuru tarihi ve detaylar…

BEKÇİ ALIMI NE ZAMAN 2022?

Polis Akdemisi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Emniyet Hizmetleri Sınıfında Çarşı ve Mahalle Bekçisi olarak 81 İl Valiliğinde istihdam edilmek üzere en az lise ve dengi okul mezunu toplam 3.250 erkek Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı yapılacağı belirtildi.

Bekçiliğe dair il kontenjanları ve başvuru şartları önümüzdeki günlerde yine PA tarafından açıklanacak.

BEKÇİLİK BAŞVURU EKRANI

BEKÇİLİK BAŞVURU ŞARTLARI

2022 yılı bekçi alımı başvuru şartları henüz yayımlanmadı. Önceki dönem alımlarında geçerli olan başvuru şartları şöyle:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,En az lise veya dengi okul mezunu olmak,En az 167 cm boyunda olmak,Beden kitle indeksi 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmak.31 yaşından gün almamış olmakAğır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak,Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.