Bayramda gidişlere kısıtlama olacak | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Nisan 2024 - 17:49

Bayramda gidişlere kısıtlama olacak

Bayramda gidişlere kısıtlama olacak
Son Güncelleme :

21 Nisan 2022 - 10:58

1580 Okuma

ANKARA Milliyet  – Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Suriyeli sığınmacılara ilişkin eleştirileri ile ilgili, “Kılıçdaroğlu’nun sığınmacılar konusunda uluslararası bir tahrikin içerisinde olduğu apaçık ortada. Dikkat ederseniz 2019 yılında seçim vardı. İstanbul ve Türkiye’nin her yerinde özellikle Kılıçdaroğlu ve avanelerinin en temel meselelerinden bir tanesi biraz da Avrupa hormonlu sığınmacı meselesiydi. Sonra sığınmacı meselesi konusunda 2019 yılı seçimleri bitti, onlar bu meseleyi askıya aldılar. Ama biz askıya alamayız. Biz kaçak göçmenle de mücadele ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Soylu, Türkiye’de 2021 sonu itibariyle geçici koruma kapsamında gelen 192 bin Suriyeliye vatandaşlık verildiğini kaydedip şunları söyledi: “Bunun 120 bini karı koca, geri kalanı da çocuk. Suriyeli iş insanları, zanaatkarlar, öğretim üyeleri, doktorlar, mühendisler, ‘Bunları kaçırıyorsunuz yurt dışına, kaçırmayın’ diyenlerle bugün ‘Siz 190 bini niye vatandaş yaptınız’ diyenler aynı insanlar.”

Soylu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Bayramda ülkelerine gidebilen Suriyeli sığınmacıların geri dönmelerine gerek yok” açıklamasının hatırlatılması üzerine “Bu zamana kadar 500 bin gönüllü geri dönüş yaptı. Bu insanlar elbette ki kendi memleketlerine geri dönecekler. 490 bin üzerindeki Suriyeli güvenli bölgelere döndüler, bundan sonra da dönecekler. Zaten güvensiz bölgelere gidişin olabilmesi mümkün değildir. Bu bayram için de önümüzdeki bayram için de güvenli bölgelere gidiş konusunda bizim de bir kısıtımız söz konusudur” dedi.

Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise “Açıkça soruyoruz, Hrant Dink cinayetinden FETÖ’yü kurtarma görevini Kılıçdaroğlu’na kim vermiştir?” ifadelerini kullandı. Soylu, “Ses ver Kılıçdaroğlu” başlığıyla yaptığı paylaşımda, Kılıçdaroğlu’nun 17 Nisan’da Hrant Dink Vakfı ziyareti sırasında cinayetle ilgili mahkeme kararlarını yok sayan ve FETÖ’yü bu davadan aklamaya yönelik açıklamalarda bulunduğunu belirtti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.