Azerbaycan diasporası Şuşa’da toplanıyor | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Nisan 2024 - 13:45

Azerbaycan diasporası Şuşa’da toplanıyor

Azerbaycan diasporası Şuşa’da toplanıyor
Son Güncelleme :

21 Nisan 2022 - 21:17

1460 Okuma

Şuşa, Bursa’da yapılan toplantıda, aynı zamanda Türk Devletleri Teşkilatı tarafından 2023 yılı Türk Dünyası kültür başkenti ilan edilmişti. Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurul Üyesi, Türkiye Azerbaycan Dostluk, İşbirliği ve Dayanışma Vakfı başkanı Prof. Dr. Aygün Attar da, Şuşa Zafer Kurultayı’na katılacak. Aygün Attar, şu değerlendirmede bulundu:

“Şuşa, kahraman Azerbaycan askeri ve Muzaffer komutan Aliyev’in üstün başarısıyla işgalden azad edildikten sonra düşman beyaz bayrağı çekerek teslim olmak mecburiyetinde kalmıştır. Aynı zamanda, bir millet iki devlet olan Azerbaycan ile Türkiye arasındaki kardeşlik ilişkisinin müttefiklik ilişkisine dönüştüğü yerdir Şuşa. Şuşa beyannamesi, her iki devlet başkanı tarafından atılan imza ile Karabağ Zaferini taçlandırmış ve müttefikliğin hukuku esasını temin etmiştir. Çok şanslı ve mutlu insanım ki o tarihi güne orada, dedemin mezarının bulunduğu Şuşa’da tanıklık etme şansım oldu.

50 ÜLKEDEN 400 AZERİ

Şimdi, sayın Aliyev’in talimatıyla Azerbaycan Devlet Diaspor Komitesi V. Dünya Azerbaycanlılar kurultayını Şuşa’da gerçekleştiriyor. Bu günlere binlerce kere şükürler olsun. Dünyanın 50’den fazla ülkesinden 400’den fazla soydaşımız Can Azerbaycan’a toplanarak cennet Şuşa’da yolculuk yapıyor. Hepimiz topraklarımız işgalden azad edildikten sonra Karabağ’da yapılacak olan şu en kalabalık toplantının heyecanını yaşıyoruz. Şuşa Kurultayı çok önemlidir, zira yıllar önce Aliyev, bir milletin iki diasporu olmaz değimiyle ortak lobi kimliğimize vurgu yapmıştı. Ermeni diasporundan farklı olarak Türk Diasporası barış temelli dialog ağırlıklı faaliyetleri ile bilinmektedir. YTB ile Azerbaycan Diaspor Komitesi arasındaki sıkı işbirliği ve 44 günlük Karabağ Savaşında her alanda olduğu gibi burada da orataya konulan ortak irade çok kıymetliydi. Sayın Aliyev’in hitaplarında Azerbaycan Türkiye ilişkileri ve ortak lobi faaliyetleri hakkında söylemler olacağını tahmin ediyorum.

Bir kaç gün önce Azerbaycan devlet başkanı tarafından Azerbaycan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinde üstün katkılardan dolayı Dostluk Nişanına layık görülmüş olmam büyük onur ve çok büyük şeref olmakla birlikte ciddi sorumluluktur aynı zamanda.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.