Kılıçdaroğlu’ndan yeni süreç çağrısı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Nisan 2024 - 04:51

Kılıçdaroğlu’ndan yeni süreç çağrısı

Kılıçdaroğlu’ndan yeni süreç çağrısı
Son Güncelleme :

17 Nisan 2022 - 13:19

2180 Okuma

Elif Altın – Kılıçdaroğlu, İstanbul Sultanbeyli’de partisine üye katılım törenine katıldı. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’ndeki törende konuşan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Sultanbeyli’nin CHP için zor bir ilçe olduğunun farkındayım. Buraya çok geldim. Vatandaşla sohbet ettim. Ev ziyaretlerinde bulundum. Ama aramızda bir duvar vardı. O duvarın yıkılması lazımdı. Duvarın örülmesinde bizim de kabahatimiz vardı. Onların dertleriyle yeteri kadar dertlenmedik. Onların sofralarına oturmadık. Onların kahvesini, çayını içmedik. Oturduk Ankara’da, bize oy verin dedik. Şu andan bütün kardeşlerimin emin olmasını isterim. Yeni bir sürecin Türkiye’de başladığını hepiniz bilin lütfen. Bizim kavgaya ihtiyacımız yok. Bizim bağırmaya ihtiyacımız yok. Bizim helalleşmeye ve bizim kucaklaşmaya ihtiyacımız var. Bir arada yaşamaya ihtiyacımız var. Birlikte olmaya ihtiyacımız var.” 

Aile destek sigortası 

İktidar olduklarında aile desteği sigortasını getireceğini belirten Kılıçdaroğlu şunları kaydetti: “Hiçbir ailenin geliri asgari ücretin altında olmayacak. Bunun kanunu çıkacak. Biz insanların dertleriyle bir şekliyle dertlenmek isteriz. Ve o sorunları çözmek isteriz. Gençler, önümüzdeki seçimin kaderini sizler belirleyeceksiniz. Altı milyon üç yüz bin genç ilk kez sandığa gidecek ve oy kullanacak. Gençler özgürlük istiyor. Size şunun sözünü rahatlıkla verebilirim. Beni özgürce eleştirebilmeniz için ve eleştirdiğiniz zaman da başına bir şey gelmeyecektir. Devletin dini adalettir.” 

CHP lideri daha sonra Unkapanı’nda tramvay ve meydan çalışmalarını inceledi, Süleymaniye’de tarihi evleri olduğu bölgeyi gezdi, Yerebatan Sarnıcı’nda incelemelerde bulundu. 

Beyaz ailesine taziye ziyareti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Prof. Dr. Zekeriya Beyaz’ın İstanbul Esenler’de yaşayan ailesini ziyaret ederek başsağlığı diledi. Kılıçdaroğlu’na ziyarette CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da eşlik etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.