Zelenskiy ‘burası savaşın kalbi’ diyerek duyurdu! Vahşeti açıkladı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

25 Nisan 2024 - 12:18

Zelenskiy ‘burası savaşın kalbi’ diyerek duyurdu! Vahşeti açıkladı

Zelenskiy ‘burası savaşın kalbi’ diyerek duyurdu! Vahşeti açıkladı
Son Güncelleme :

16 Nisan 2022 - 22:09

1470 Okuma

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy düzenlenen basın toplantısında Mariupol şehrindeki saldırılar hakkında açıklamalarda bulundu. Zelenskiy, “Ruslar Mariupol’den tahliyeye izin vermiyor. Şehirde durum iyiye gitmiyor ve yaklaşık 5 bini çocuk olmak üzere en az 20 bin kişi hayatını kaybetti. Mariupol’deki askerlerimize direnişleri için minnettarız. Berdyansk limanından taliye gerçekleşmesi konusunda anlaşmıştık ancak Rusya müsaade etmiyor. Askerlerimizle her gün iletişim halindeyiz ve elimizden geldiğince desteklemeye çalışıyoruz. Askerlerimiz en önemli vazifelerden birini yerine getirdiklerini biliyorlar” dedi.

Rusya’nın müttefik arayışı!Yaptırımları Çin sayesinde aşabilir mi?Haberi GörüntüleCehenneme dalan anne, tüyler ürperten cinsel saldırı 'izni'Savaşın iki yüzü! Cehenneme dalan anne, tüyler ürperten cinsel saldırı ‘izni’Haberi Görüntüle

“MARİUPOL BU SAVAŞIN KALBİ”

Mariupol şehrinin işgalden kurtulduğunu ancak topçu atış sistemleri ve zırhlı araçlara ihtiyaçları olduğunu belirten Zelenskiy, “Maalesef gerektiği kadar silah desteği alamıyoruz. Düşmanın elindeki imkanlar daha gelişmiş durumda ancak bizim askerlerimiz Rusların akıl edemeyeceği taktiklerle onları vuruyor. Mariupol bu savaşın kalbi. O attıkça biz savaşıyoruz ve güçleniyoruz. Eğer atmayı keserse bizim pozisyonumuz zayıflayacak. Eğer o şehirdeki pozisyonumuz güçlenirse, Rusya ile oturduğumuz masada elimiz güçlenir” ifadelerini kullandı.

'Rusya vatan toprağı kaybetti...'

BİR AÇIKLAMA DA UKRAYNA POLİSİNDEN

Yedinci haftasındaki Rusya-Ukrayna savaşından her geçen gün korkunç haberler gelmeye devam ediyor. Son olarak Ukrayna polisi açıklama yaptı ve başkent Kiev ve çevresinden geri çekilen Rus güçlerinin ardında 900’den fazla sivilin cansız bedenlerini bıraktığını söyledi. Korkunç haber Cuma günü geç saatlerde geldi. Ukraynalı yetkililer tarafından yapılan açıklamada açıklamada, Kiev bölgesinden çekilen Rus güçlerinin geride 900’den fazla Ukraynalı sivilin cesetlerini bıraktığını söyledi.

RUS BİRLİKLERİ TARAFINDAN İNFAZ EDİLDİLER

Polis, başkenti çevreleyen bölgedeki kurbanların büyük çoğunluğunun silahlarla “basitçe infaz edildiğini” söyledi. Cansız bedenler molozların altında ve toplu mezarlarda ortaya çıkarken ölü sayısı artmaya devam etti.

YAKALAYIP ÖLDÜRDÜLER

Başkentin bölgesel polis gücü başkanı Andriy Nebytov, bölgede bulunan cesetlerin yüzde 95’inin vurulduğunu söyledi. Ukrayna yanlısı görüşlerini söylemekten çekinmeyen vatandaşların, yakalanıp öldürüldüğünü de sözlerine ekledi.

10 BİN YARALI

Zelenskiy Cuma günü CNN International’a yaptığı açıklamada, işgalde 2 bin 500 ila 3 bin Ukrayna askerinin hayatını kaybettiğini söyledi. Ukrayna Devlet Başkanı, 10 bin kişinin de yaralandığını belirtti.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.