Belirsiz Süreli İş Sözleşmesi Nedir, Şartları Nelerdir? Ne Zaman Biter? | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

6 Mayıs 2024 - 22:16

Belirsiz Süreli İş Sözleşmesi Nedir, Şartları Nelerdir? Ne Zaman Biter?

Belirsiz Süreli İş Sözleşmesi Nedir, Şartları Nelerdir? Ne Zaman Biter?
Son Güncelleme :

16 Nisan 2022 - 22:09

2570 Okuma

Belirsiz süreli iş sözleşmesi iş ilişkisinin bir süreye bağlı olmadan yapılması demektir. Çalışanın ne kadar süre ile çalışacağının belli olmadığı durumlarda belirsiz süreli iş sözleşmesi yapılır.

 Belirsiz Süreli İş Sözleşmesi Nedir, Şartları Nelerdir?

 Belirsiz süreli iş sözleşmesi, çalışanın ne kadar süre ile çalışacağı bilinmediği zaman yapılan bir iş sözleşmesidir. Bu niteliği almak için kişilerin çalışmak için belirli bir süresinin olmaması gerekir. Bir iş sözleşmesinin belirli ya da belirsiz olduğunu anlamak için sözleşmenin üzerinde yürürlükte herhangi bir tarih yazıp yazmadığına bakmak gerekir.

 Süresiz ifadesinin yer aldığı iş sözleşmelerinin belirsiz süreli olduğu da anlaşılabilir. Bu durumda süreli ya da dönemlik olarak çalışan kişilerin dışında her çalışan için işe başlama sırasında belirsiz süreli iş sözleşmesi yapılır. 

 Ne Zaman Biter?

 Belirsiz süreli iş sözleşmesinin ne zaman biteceği birçok kişi tarafından merak edilmekte ve bu sebeple de internet üzerinden sık sık araştırılmaktadır. Belirsiz süreli iş sözleşmesinin bitmesi için kişilerin ya işten kovulması ya da istifa ederek işten ayrılmak istediğini işverenine belirtmeleri gerekir.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.