Mevlüt Çavuşoğlu: Putin ikili görüşmeye hayır diyemedi | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

6 Mayıs 2024 - 02:36

Mevlüt Çavuşoğlu: Putin ikili görüşmeye hayır diyemedi

Mevlüt Çavuşoğlu: Putin ikili görüşmeye hayır diyemedi
Son Güncelleme :

14 Nisan 2022 - 13:05

3080 Okuma

Savaşta devam eden müzakere sürecine ilişkin açıklama yapan Bakan Çavuşoğlu, Putin’in ikili görüşmeye ‘evet’ demediğini fakat ‘hayır’da diyemediğini ifade etti.

 

Rusya-Ukrayna krizi devam ederken iki ülke arasında ara bulucu rolü üstlenen Türkiye, gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyor.

 

Bu kapsamda geniş bir diplomasi ağı oluşturan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NTV yayınında gündeme dair soruları yanıtladı.

 

Bakan Çavuşoğlu, Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı savaş ile ilgili konuşurken, “Buça’da yaşananlar müzakereyi olumsuz anlamda etkiledi” ifadelerini kullandı.

“Putin görüşmeye hayır diyemedi”

Sorunun uzadıkça çözümün daha zor hale geldiğini belirten Çavuşoğlu, “Tüm zorluklara rağmen bir ateşkes imkanı var” şeklinde konuştu.

 

Liderleri biraraya getirmek için çaba sarf edeceklerini dile getiren Bakan Çavuşoğlu, heyetler arası müzakerelerin devam ettiğini belirterek, “İki liderin ‘evet’ demesine, özellikle de Putin’in ‘evet’ demesine bağlı. Ve Putin görüşmeye ‘hayır’ demedi. Bu konuda da iki heyetin yoğun müzakereleri devam ediyor” dedi.

 

“Müzakere süreci olumsuz etkilendi”

Çavuşoğlu, “Buça ve İrpin gibi bölgelerden gelen insanlık dışı görüntüler bizim de kınadığımız görüntüler atmosferi değiştirdi. Ukrayna tarafında olumsuz bir hava estirdi. Bununla ilgili Rusya Federasyonu’nun farklı açıklamaları oldu ama sonuçta bu müzakere sürecini olumsuz anlamda etkiledi” diye konuştu.

 

AYRINTILAR GELİYOR…

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.