Yüksekova’da sürü halindeki yılanlar Brezilya’nın ‘Yılan Adası’nı andırıyor | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

5 Mayıs 2024 - 11:02

Yüksekova’da sürü halindeki yılanlar Brezilya’nın ‘Yılan Adası’nı andırıyor

Yüksekova’da sürü halindeki yılanlar Brezilya’nın ‘Yılan Adası’nı andırıyor
Son Güncelleme :

13 Nisan 2022 - 18:21

2160 Okuma

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yılın bu zamanı yılan istilası yaşanıyor. İki köy arasındaki bölgede su yılanları sürü halinde geziyor. Bölge halkı, yılanların zararsız olduğunu, görenlerin hiçbirine zarar vermemesini istiyor.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Yürekli ve Karabağ köyleri arasındaki bölgede yılın bu zamanı çok sayıda yılan görülüyor.Görüntü, Brezilya’nın ”Yılan Adası”nı andırıyor. Bu nedenle bölgeye “Yılan Pınarı” deniliyor.Sürü halinde gezen su yılanları, üreme döneminde buraya akın ediyor.Özellikle hava ısınmaya başladığında ortamda insan yoksa çevreye yayılıyor.Zehirsiz bir tür olan su yılanları insanlardan kaçıyor.Bölge halkı, yolda bu manzara ile karşılaşan vatandaşların yılanlara zarar vermemesini istiyor.Brezilya’da Sao Paulo açıklarında bulunan adada 4 binden fazla zehirli yılan yaşadığı biliniyor. Bu nedenle adaya halk tarafından ”Yılan Adası” deniliyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.