ABD’den Türkiye’nin Derya Büyükuncu talebine ret | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Nisan 2024 - 00:24

ABD’den Türkiye’nin Derya Büyükuncu talebine ret

ABD’de yaşayan eski milli yüzücü Derya Büyükuncu’nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kovid-19’a yakalanması sonrası sosyal medyadan yaptığı paylaşımlar nedeniyle ifadesinin alınması talebi; ABD Adalet Bakanlığı tarafından reddedildi.

ABD’den Türkiye’nin Derya Büyükuncu talebine ret
Son Güncelleme :

12 Nisan 2022 - 15:21

2220 Okuma

Eski milli yüzücü Derya Büyükuncu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kovid-19’a yakalanması ilgili sosyal medya medya hesabı Twitter’dan “helva” paylaşımı yapmıştı. Paylaşımın ardından Büyükuncu hakkında yakalama kararı çıkartılmıştı.

Eski milli yüzücü Derya Büyükuncu'dan küstah paylaşım (Erdoğan Kovid-19'a yakalanmıştı)Kovid-19’a yakalanan Erdoğan için Eski milli yüzücü Derya Büyükuncu’dan küstah paylaşım

Derya Büyükuncu hakkında yakalama kararı

Daha sonra ABD makamlarıyla temasa geçen Türkiye; Derya Büyükuncu’nun ifadesinin alınmasını talep etti.

Ancak ABD, Büyükuncu’nun paylaşımlarını “ifade özgürlüğü” kapsamında değerlendirildiğini belriterek; söz konusu talebi reddetti.

ABD Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; “Bir ifadenin yargılanabilmesi için ya direk tehdit içermesi ya da şiddet eylemine yol açmış olması gerekir” denildi.

Eski milli yüzücü Derya Büyükuncu’nun yaptığı paylaşımlar nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Türkiye ABD’den Büyükuncu’nun ABD’de ifadesi alınması talebinde bulunmuş. ABD ise ifade özgürlüğü kapsamında bu talebi reddetmiş pic.twitter.com/zXcLmVMheY

— nevsin mengu (@nevsinmengu) April 11, 2022

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.