TCMB Başkanı Kavcıoğlu TOBB üyeleri ile görüştü | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Nisan 2024 - 13:55

TCMB Başkanı Kavcıoğlu TOBB üyeleri ile görüştü

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, TOBB üyeleriyle bir araya geldi

TCMB Başkanı Kavcıoğlu TOBB üyeleri ile görüştü
Son Güncelleme :

09 Şubat 2022 - 21:25

2930 Okuma

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, TOBB üyeleriyle bir araya geldi.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB üyeleriyle video konferans üzerinden bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede gündemdeki ekonomik konular ile ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Başkan Şahap Kavcıoğlu, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB üyeleriyle video konferans üzerinden görüşme gerçekleştirerek gündemdeki ekonomik konular ile ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunmuştur. pic.twitter.com/2Yj9lfqcM7

— Merkez Bankası (@Merkez_Bankasi) February 9, 2022

Kaynaklara göre görüşmede Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, sürdürüelebilir fiyat istikrarının cari dengeyle sağlanacağını ifade etti. Kavcıoğlu firmalara, TL’ye geçiş konusunda desteğin süreceği mesajını verdi.

Bankaların çok daha ucuz ve çok daha uzun vadeli kaynak sağlaması gerektiğini ifade eden Kavcıoğlu, YUVAM sistemi ile yurt dışındaki Türk vatandaşlarının, Türkiye’de hesap açarak Merkez Bankası’na gönderebileceklerini belirtti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.