Yunanistan panikte: Çok fazla İHA’ları var, F-16 ve Rafale’lar da çare değil | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Nisan 2024 - 06:23

Yunanistan panikte: Çok fazla İHA’ları var, F-16 ve Rafale’lar da çare değil

Türkiye’nin Bayraktar TB-2, ANKA S ve AKINCI ile bölgedeki İHA hakimiyetini çeşitlendirdiğini belirten Yunan basını, bu İHA’larla Rafale veya F-16 kullanarak baş etmenin çok maliyetli olacağı vurgulandı.

Yunanistan panikte: Çok fazla İHA’ları var, F-16 ve Rafale’lar da çare değil
Son Güncelleme :

07 Şubat 2022 - 14:58

1390 Okuma

Yunan basınında “Atina, Türk insansız hava araçlarına karşı önlem arıyor” başlıklı analiz yazısı yayımlandı.

“İHA’LARI DURDURACAK YETENEĞE SAHİP DEĞİLİZ”

Atina hükümetinin tehdit olarak gördüğü Türk İHA’larla başa çıkmak için çeşitli yollar aradığı ifade edilirken, Yunanistan’ın Türk İHA’larını engelleyecek yeteneğe sahip olmadığı vurgulandı.

Türkiye’nin Bayraktar TB-2, ANKA S ve AKINCI ile bölgedeki İHA hakimiyetini çeşitlendirdiğine dikkat çekildi.

İHA’ların engellenmesi için gerekli sistemlerin satın alınması aynı zamanda ülkenin uçaksavar şemsiyesinin güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

BİR İHA’YI DURDURMAK İÇİN SAVAŞ UÇAĞI KALDIRMAK ÇOK MALİYETLİ

ASDEN Onursal Komutanı Korgeneral Nikos Manolakos’ın “Onlarla nasıl başa çıkacağımızı çok ciddi bir şekilde düşünelim. Ancak İHA’larla uğraşmak için Rafale veya F-16’yı kaldırmamalıyız” açıklamalarına analiz yazısında yer verildi.

Haberde şu ifadeler yer aldı;

“Atina, Türkiye’nin insansız hava araçlarını durdurmak için bir plan hazırlamalı ve formüle etmelidir. Yunanistan’ı bir İHA’yı düşürmeye zorlamadan (ki bu sadece Türkiye’nin emrindeki yüzlerce İHA’dan birinin kaybolması anlamına gelir) ve büyük olasılıkla olumsuz sonuçlara yol açacak”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.