BALÇOVA’DA UMUDA YOLCULUK | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

27 Temmuz 2024 - 05:06

BALÇOVA’DA UMUDA YOLCULUK 

BALÇOVA’DA UMUDA YOLCULUK 
Son Güncelleme :

05 Şubat 2022 - 23:38

2830 Okuma
Balçova’da şölen başlıyor
Haydi Levent kaptan vakit tamam
Muzaffer Çetin müdürüme veda
Türk hakemliğinin 5 büyük gafleti
Küfür olmadan da maç kazanılır
BALÇOVA’DA ŞÖLEN BAŞLIYOR
Bugün saat 14’de İzmirspor – Torbalıspor maçıyla umuda yolculuk başlıyor..Burhan Çevrem, Turgay Meto, Aydın Hepanıl, Akın Uzun, Hamza Hamzaoğlu, Sami Uğurlu, Nihat Umut, Zeki Yalçınkaya, Salih Kutucuk, Ali Fındık, Besim Karakulak, Ali Ateşal, İsmail Demiriz, Erdem Özkayımoğlu, Ali Decdel, Vedat Akbuğday, Ömer Elbirlik, Coşkun Yanlı, Sancar Kirazlı ve birçok değerli isim davet edilmeli.
BU HASRET BİZİM BU DAVET BİZİM
12 sezon oldu, profesyonel lige hasret kaldık. Taraf tutmuyorum, takım tutuyorum. İzmir’imin takımı, Cumhuriyet’imizle yaşıt, ilk golü atan takım, alt yapı sevdalısı kültür, geçmişi temiz saygın isimler, hepsi bir arada. Şu anki gruptaki rakipleri Aliağa FK ile Çiğli Belediyespor’a karşı da vicdanım rahat. İki takımımızı da çok destekledim, olmadı, başaramadılar. Ama sıra artık İzmirspor’da. O da bu sene. Levent Eriş kaptanımın teknik direktörlüğe getirilmesi başlı başına bir devrimdir, isyandır, başkaldırıdır. Kötü gidişe dur deme vaktidir. Şartlandırmak istemiyorum ama. Her zaman, yıllardan beri olduğu gibi hakkıyla, alın teriyle, oyunuyla çıkmalı. Olaysız, küfürsüz, tam destekle.
DAVUL DEĞİL DARBUKA OLSUN
Davul savaşta kullanılır, futbol sahası savaş yeri değil ki.
Davul yerine darbuka çalınsın, oynansın.
Eğlenceli olur, futbol da eğlencedir sonuçta.
Hatta İzmirspor’da da oynayan mehum Mastika Ali lakaplı Ali Özel ağabeyimiz yad eis oluruz. Böyle gelir şampiyonluk.havasi…
SAHA SÜSLENİYOR ULAŞIM DA KOLAY
Pazar günü, Balçova Spor Kompleksi’nde saat 14’de Torbalıspor maçıyla ikinci yarı başlıyor. 13 Ocak 2022’de de final niteliği taşıyan Aliağa FK maçı var, deplasmanda. Sanıyorum 10 maç var, 3.Lig yolunda. Yazması kolay ama olmayacak şey değil. Kazan hepsini, bitsin bu işkence. İşte budur reçete. Davet ettiler mi bilmiyorum. Bürokrasinin, sporun, yönetimlerin ileri gelenlerini, ekipleri mutlaka maça gelmek isteyecektir. Özel yer ayrılmalıdır. Yönetim bir plan yapmıştır.  Stat bahçe gibi süslenmelidir. Bayraklar, flamalar, İzmirspor’a emek verenlerin fotoğraflı pankartları, ellerde bayraklar. Nasıl başlarsan öyle gider. Final maçı değil. Artık bundan böyle, her maç final.
KÜFÜR YOK SABIR VAR
İzmirsporlu cefakâr, fedakâr, vefakâr taraftar kardeşlerimden rica ediyorum. Küfür etmeyin, İzmirsporlu küfür etmez. Eşrefpaşa delikanlı semtidir. Konuyu bulandırmaz. Pas hatası yaptı diye hemen futbolcu kardeşlerimi azarlamayın. Hakem kardeşimi size göre hata yaptı diye. Hakaret etmeyin, analarımıza da küfür edilmez. Onlar hata yapmak istemez ki. Kime göre neye göre hata, bir de. Tribünden baktığın gibi değil ki hiçbir şey. Sabredin bu takımda hayat var. Sakın ha sahaya bir şeyler de atmayın. Sadece bu maçta değil, her maçta. Davul çalmayın mesela, sesi çok kötü. Sahurda, erkenden zorla uyandırır gibi. Darbuka olsun. Oyun havalarımız ne güne duruyor. Kâğıttan konfeti tamam da gözleri yaşartan, pis kokan, sahayı yakan meşalelere ne gerek var. Coşku o değil ki sahadaki oyundur. Koronayı unutmayın, yaşamak güzel.
DAVET EDİN VARLIKLARI YETER
Duayen isimleri maça davet edin, arayın, gidin evinden alın maça getirin. Keyifle izlesinler, kaşkolla, atkıyla, bereyle. Soyunma odalarının önünden geçmeleri bile yeter. Hava verir, ruh getirir. Nerede oynadıklarının farkında olanların sayısı artar. Maç da puanlar da böyle kazanılır. Burhan Çevrem, Turgay Meto, Aydın Hepanıl, Akın Uzun, Hamza Hamzaoğlu, Sami Uğurlu, Ali Fındık, Besim Karakulak, Ali Ateşal, İsmail Demiriz, Erdem Özkayımoğlu, Ali Decdel, Vedat Akbuğday, Ömer Elbirlik, Coşkun Yanlı, Sancar Kirazlı ve birçok değerli isim davet edilmeli. Seferberlik ilan edilmeli. Abartmıyorum doğrusu da bu. ‘İzmirspor maçlarında küfür yok’ şeklinde haberler okumak istiyorum.
SIRA LEVENT ERİŞ’TE
Amatör kümedeki 12 çile dolu yıllar boyunca İzmirspor forması giymiş, alt yapıdan yetişmiş 8 futbolcu üzüldü, kahroldu. O dönemlerde böyle bir hava yoktu, şimdi var. Şimdiki yönetimde yer alan Aziz Sağlam, Ertunga Kuşhan, Hasip Ertürk, Coşkun Yanlı, Gökhan Derince, Hasan Gostak, Altan Çetindağ ile Şakir Özkayımoğlu ile olmadı şimdi sıra Levent Eriş’te. Kısmet, nasip bu işler. Olmayınca olmuyor. Hepsi birbiriyle dost, kırgın olan da yok. Birlik, beraberlik dayanışma içinde olacaklardır, tel örgülerin ardında. Dosta, düşmana karşı. Vakit 3.Lig’e yolculuk vaktidir, ben inandım siz de inanın.
YOK ARTIK DAHA NELER
‘Cüneyt Çakır‘ı benim maçıma kimse veremez. Versinler o maça takımı çıkartmayacağım, 3-0 mağlup olayım. Cüneyt Çakır Türk futbolundan çıkmalı. Başka türlü Türk futbolu kurtulmaz’ demiş başkan Tahir Kıran. ‘Cüneyt Çakır’ı istemiyoruz’, ‘Maçlarımıza gelmesin’, ‘Kara listeye aldık’ demiyor. Klasik beyanat olarak. Dikkatinizi çekerse, daha da vahimini söylüyor. Maça çıkmama, boykot diyor. Ferhat Gündoğdu başkanlığındaki MHK için. Sadece bir ismi istememeleri halinde, inadına versinler derdim. Tıpkı BJK istemediği halde Halil Umut Meler’i verdikleri gibi. Böylesine ilk kez tanık oluyorum, maçı boykotu. Hakemler boykot edemiyor, başkan tek başına boykot edecek. Eşyanın tabiatına aykırı. Blöf mü, aba altından sopa göstermek mi ?. Yapar mı yapamaz mı? İyi mi olur kötü mü? Bilemiyorum. Gerçek şu ki. Ne hallere düştü güzelim Türk hakemliği, utanmalıyız. Başkanın böyle konuşmasına bile gerek olmazdı.
HAKEMLİKTE 5 BÜYÜK GAFLET
Olursa, gerçekleşirse Çakır’ı boykot için maça çıkılmazsa şayet. Türk hakemliğinde 5.büyük facia olacak. Hafızamdakilerle yazıyorum. Bunlardan başka irili ufaklı yaşanmışlıklar var tabii. Bir, hakemin yüzüne tüküren Milli futbolcu affedildi, raporu tekrar düzenlendi, gözden geçirildi, komik ceza ile yırttı. İki, hakem küfür nedeniyle maçı tatil etti, maç tekrar oynandı, hakem en verimli çağında veda etti. Küfüre devam yani. Üç, Süper Lig’de hakemler 4 saat soyunma odasına kilitlendi, mahsur, hapis kaldılar. Dört, asker kökenli hakemler veda ettirildi. Hiyerarşi bitti, disiplin gitti. Ve bugünlere geldik. Ya şimdi. Bekliyoruz du bagali n’olcek. Umutlu olmak istiyorum, kalmadı o da. VAR’ın gelmesi, yabancılarla takımlarımızın dolması. Bu maddenin yanında eğlencelik çerez kalır.
KADROLU HAKEM İYİ OLUR ÖĞRETİR UYARIR
VAR uygulamaları, yeni kurallar nedeniyle sorunlar yaşayan Roma, hakemliğe veda eden Gianpaolo Calvarese ile anlaştı. Calvarese, Roma’nın maçlarındaki hakem kararlarını analiz edecek, bir sonraki maça atanan hakem hakkında futbolculara ve teknik ekibe bilgi verecek. Kulüplerin teknik grubundaki futbolcu, rakip izleme ekibi gibi. Gayet iyi bir karar. Bunun da kötü uygulamaları olacaktır. Hakemlikteki tecrübesiyle, tavsiyelerde bulunur iyi olur diye düşünüyorum. Tek sıkıntı modernlik ayağıyla, işin suyunu çıkarmasınlar. Herkes haddini, yerini bilecek. Yoksa herkes konuşur ki, aman ha.
MUZAFFER MÜDÜRÜME RAHMET OLSUN
Mümin, Nehir, Muzaffer. Beraber adları geçer, yan yana oynarlardı. Rahmetleri bol olsun. Tilkilik Dönertaş’taki tarihi kulüp binası. Alt katta, girişte bilardo, langırt masası. Bülent ağabey vardı. Uzun boylu, zayıf, gözlüklü. Zemin tahta, rabıta. Yukarıya müdür odasına çıkarken gıcırdardı. Değişik bir kokusu, mistik havası vardı. Özellikle üst katın. Buca Sahası’nın çok eski hali. 80’li yıllar. Toz, toprak, yokuş aşağıya. Duvar da yoktu. Köşede çeşme vardı. İdman sırasında ablalar, amcalar gelir su doldururdu. Hocamız da Hulusi Erdal. Özlediğimiz seneler. Altınordu Kulüp Müdürü Koçero lakaplı, sol bek, 66 ruhuyla forma giyen Muzaffer Çetin amcamız. 1939 Malazgirt doğumlu, Diyarbakır Yıldız Gençlik’ten geldi. 8 yıl Altınordu’da forma giydi. 1970’den sonra yıllarca müdürlük yaptı. Suyunu, çayını içmişliğimiz vardır, Mevlam rahmet eyleye.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.