Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna’yı ziyaret edecek | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

27 Temmuz 2024 - 05:13

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna’yı ziyaret edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna’yı ziyaret edecek
Son Güncelleme :

03 Şubat 2022 - 8:47

2600 Okuma

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’nin davetlisi olarak Ukrayna’ya gidecek. Ukrayna’da Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey’in onuncu toplantısı yapılacak. Konsey Toplantısı dolayısıyla muhtelif anlaşma ve mutabakat metinlerinin imzalanması da gündemde olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna'yı ziyaret edecek

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Erdoğan, Zelenskiy’nin davetine icabetle,

İlgili bakanların katılımlarıyla Kiev’de icra edilecek konsey toplantısı kapsamındaki görüşmelerde, stratejik ortaklık düzeyindeki Türkiye-Ukrayna ilişkileri tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek, iki ülke arasındaki iş birliğinin daha da derinleştirilmesi imkanları ele alınacak.

Görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra, bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir teatisinde de bulunulacak.

Konsey toplantısı vesilesiyle, ikili ilişkilerin ahdi zeminine önemli katkılar sağlayacak muhtelif anlaşma ve mutabakat metinlerinin imzalanması da gündemde olacak.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.