ABD Başkanı Biden Doğu Avrupa’ya asker konuşlandırma kararını onayladı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Nisan 2024 - 08:56

ABD Başkanı Biden Doğu Avrupa’ya asker konuşlandırma kararını onayladı

Son dakika haberine göre ABD Başkanı Biden, Doğu Avrupa’ya asker konuşlandırma kararını resmen onayladığı açıklandı.

ABD Başkanı Biden Doğu Avrupa’ya asker konuşlandırma kararını onayladı
Son Güncelleme :

02 Şubat 2022 - 18:10

1470 Okuma

Rusya ve Ukrayna arasında son dönemde gerilim tırmanırken, ABD Başkanı Joe Biden, Doğu Avrupa’da ABD askerlerinin konuşlanmasına resmen onay verdi.

ABD’li bir yetkili Reuters’a verdiği demeçte, Başkan Joe Biden’in Doğu Avrupa’ya ek ABD askeri konuşlandırmalarını resmen onaylamasının ardından önümüzdeki günlerde bölgeye ABD birliklerinin konuşlandırılmasının beklendiğini açıkladı.

3 BİNDEN FAZLA ASKER GÖREVLENDİRİLDİ

Wall Street Journal’ın haberine göre Biden, Avrupalı müttefiklerini desteklemek için 3 binden fazla ABD askerini görevlendirdi.

ASKERLERİN KONUŞLANACAĞI ÜLKELER

Gazete, ABD’den Polonya ve Almanya’ya yaklaşık 2 bin Amerikan askerinin konuşlandırılacağını ve Romanya’ya yaklaşık 1000 askerin konuşlandırılacağını söyledi.

Ayrıntılar geliyor..

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.