Son dakika haberi: Türk İHA’ları akıllarını aldı! ‘S-500 almalıyız…’ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

20 Nisan 2024 - 02:14

Son dakika haberi: Türk İHA’ları akıllarını aldı! ‘S-500 almalıyız…’

İHA ve füze üretiminde Türkiye’nin gerisinde kaldıklarını itiraf eden Yunan basını, Rus S-500 alınmasının Yunan savunması için gerekli olduğunu yazdı.

Son dakika haberi: Türk İHA’ları akıllarını aldı! ‘S-500 almalıyız…’
Son Güncelleme :

01 Şubat 2022 - 13:53

1360 Okuma

Son dakika haberi… İHA ve füze üretimi konusunda Türkiye’nin gerisinde olduklarını itiraf eden Yunan basını, Rafale savaş uçaklarının yeterli olmadığını, Türkiye’nin gelişen savunma sanayisi karşısında Rusya’dan S-500 hava savunma sisteminin satın alınmasının gerekli olduğunu vurguladı.

Yunanistan’ın savunma sanayisindeki eksikliklerini manşete taşıyan Yunan basını, Fransa’dan tedarik edilen Rafale savaş uçaklarının yetersiz olduğunu kaydetti.

TÜRK İHA’LARINA KARŞI S-500 ÖNERİSİNDE BULUNDULAR

Türk yerli teknolojilerin yapay zeka yazılımı ile donatıldığını belirten Yunan basını, “Orta menzilli karadan karaya füzeler, karadan havaya, silahlı İHA’lar, Kamikaze İHA’lar, Sürü İHA ve SİDA’lar karşısında Türkiye’nin çok gerisinde kaldık. Bugün bir olası savaşın sonucu büyük ölçüde yukarıda bahsedilen düşük maliyetli uzaktan kumandalı silah sistemlerine bağlıdır” ifadelerini kullandı.

Rusya'nın yeni nesil yüzeyden-havaya füze savunma sistemi S-500

Siyasi irade eksikliği nedeniyle yerli üretime başlanamadığının altını çizen Yunan basını, ABD’nin Yunan çıkarlarına karşı hareket ettiğini bunun da Rus S-500 alınmasını gerekli kıldığını aktardı.

Ayrıca haberde Ukrayna’da yaşanan gelişmelerle siyasi dengelerin Türkiye lehine değişebileceği ifade edildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.