İzmir Valisi Köşger: Normal servis ve yoğun bakım yatak sayılarında bir olumsuzluk yok | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 16:00

İzmir Valisi Köşger: Normal servis ve yoğun bakım yatak sayılarında bir olumsuzluk yok

İZMİR Valisi Yavuz Selim Köşger, hastanelerin yoğun bakımlarının tamamen dolduğu iddiaları üzerine

İzmir Valisi Köşger: Normal servis ve yoğun bakım yatak sayılarında bir olumsuzluk yok
Son Güncelleme :

01 Şubat 2022 - 0:09

1300 Okuma

İZMİR (DHA) – İZMİR Valisi Yavuz Selim Köşger, hastanelerin yoğun bakımlarının tamamen dolduğu iddiaları üzerine  “Hem normal servis hem yoğun bakım servislerinde yatak sayılarında bir olumsuzluk yok” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, sosyal medya hesabından, İzmir’de Sağlık Bakanlığı’na ve üniversitelere ait hastanelerin yoğun bakımlarının tamamen dolduğu paylaşımında bulundu. Milletvekili Sertel, paylaşımında ayrıca, “Başhekimler, doktorlar çaresiz. Yalnızca korona değil, yüksek tansiyondan, kalp rahatsızlığına kadar hastalara yer bulunamıyor. Şu anda 50 kadar yoğun bakım hastası acilde bekletiliyor” ifadelerine yer verdi.

AK PARTİ’Lİ KAYA: SIKINTI YOK

Sertel’in bu paylaşımına üzerine açıklama yapan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Sertel’in paylaşımının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Kaya, “İzmir’de sağlık ekiplerimizin çeviremeyeceği bir yoğunluk yok. Yeni yapılan Şehir Hastanesi, yine inşası süren Buca’daki hastanemizle birlikte, kentte 550 yoğun bakım ünitesi daha kazandırmış olacağız. Şu an kentte 1300 yoğun bakım ünitemiz var. Şu an yaşanan herhangi bir sıkıntı da yok” dedi.

‘HERHANGİ BİR OLUMSUZ DURUM YOK’

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger konuyla ilgili DHA’ya yaptığı açıklamada, hastanelerde her şeyin olması gerektiği gibi devam ettiğini belirtip, “Herhangi bir olumsuz durum yok. Covid-19 vaka sayılarındaki artışlar var. Vaka artışlarına rağmen yatak sayısı konusunda bir olumsuzluk yaşanmadı. Hem normal servis hem yoğun bakım servislerinde yatak sayılarında bir olumsuzluk yok” dedi.


Demirören Haber Ajansı / Kadir Özen – Güncel Cumhuriyet Halk Partisi, Yavuz Selim Köşger, Milletvekili, İzmir, Güncel, Haber

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.