Çeşme’nin ilk kapalı Pazar yeri inşaatı Reisdere’de devam ediyor | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

18 Nisan 2024 - 22:56

Çeşme’nin ilk kapalı Pazar yeri  inşaatı Reisdere’de devam ediyor

Çeşme’nin ilk kapalı Pazar yeri   inşaatı Reisdere’de devam ediyor
Son Güncelleme :

01 Şubat 2022 - 10:43

780 Okuma

Çeşme’de bir ilke imza atarak, ilçenin ilk kapalı Pazar yeri projesini Reisdere’de hayata geçiren Başkan Oran, “Tamamen Çeşme Belediyesi’nin imkânları ile yapılacak Pazar yerinin yaklaşık maliyeti 9.250.000 TL. Kısa zamanda Reisdere Kapalı Pazar Yeri’ni tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Çeşmemiz’e hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Çeşme’nin ilk kapalı Pazar yerini Reisdere’de yapmak için TOKİ’den 709.000 TL bedelle 2730,24 m2 büyüklüğünde arsa satın alan ve bir süredir çalışmalara başlayan Çeşme Belediyesi yatırım ve altyapı hamlelerine bir yenisini daha ekledi. Yaklaşık 9.250.000 TL maliyet ile yapılan ilçenin ilk kapalı Pazar yeri tesisinde bir kapalı bir de açık düğün salonu bulunacak.

 

Çalışmaları yerinde inceledi

Kapalı Pazar yeri çalışmalarını ziyaret ederek, yerinde incelemelerde bulunan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “4000 m2 kapalı alanda, 2 katlı bir yapıdan oluşan tesiste bodrum katta otopark, birinci katta pazar yeri ve ikinci katta 300 kişilik çok amaçlı kapalı salonu, fuayesi ve ona bağlı mekanlar bulunacak. 1000 metrekare alanda 30 araçlık otopark, 1.400 metrekare alanda ise 140 kişilik kapalı, 160 kişilik açık toplam 300 kişilik düğün ve çok amaçlı toplantı salonu olacak” dedi.

“İmkanlarımızı seferber ettik”

Göreve geldiği günden bu yana Çeşme’nin eksiklerini tamamlamak için durmadan, dinlenmeden çalışan ve yeni projeler planlayan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Maalesef 2020 ve 2021 yılı ülkemiz ve tüm dünya için çok zor geçti. Bu zor süreci en az hasarla atlatabilmek için imkânlarımızı seferber ettik.  İlçemizin tüm sorunlarını ve eksiklerini teker teker belirlemiş durumdayız. Yıllardır çözülemeyen birçok sorunu çözdük ve çözmeye de devam edeceğiz. Kısa sürede Reisdere Kapalı Pazar Yeri çalışmalarımızı tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Tamamen Çeşme Belediyesi’nin imkânları ile yapılacak Pazar yerinin arazisini 709.000 TL bedelle satın aldık. Projenin yaklaşık maliyeti ise 9.250.000 TL. Emlak Vergisi Rayiç değerinin üzerinde bir bedel, fakat planlı ve programlı şekilde çalıştığımız bu süreçte, bölgenin bu önemli eksiğini kapatmak adına fedakârlıktan kaçınmadık” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.