Autotrader tarafından desteklenen Ford Blue Advantage, marka veya model ne olursa olsun insanların ideal ikinci el araçlarını bulmalarına yardımcı olmak için kişiselleştirilmiş bir alışveriş deneyimi sağlamayı hedefliyor. Yani bu program sadece Ford ve Lincoln modelleri için geçerli olmayacak.

Amerikan otomobil üreticisi Ford, fren pedalı arızası nedeniyle 200 bin eski otomobilini geri çağıracağını duyurdu.

Ford ucuz fiyata ikinci el otomobil satacak

Ford Blue Advantage programında iki kademeli araç sunulacak. Gold-level arabalar altı yaşından daha yeni olmalı ve 128.000 km’den daha az yol yapmış olmalıdır. Daha az katı kurallara sahip olan Blue-level otomobiller ve kamyonlar ise 10 yaşına kadar ve 200.000 km’ye kadar yol kat etmiş olabilir. Her iki durumda da, bu araçlar 7/24 yol yardımı ve ücretsiz bir Carfax geçmiş raporu ile birlikte gelecek.

Yaş ve kilometre gerekliliklerini karşılamanın yanı sıra, Gold-level arabaların 172 puanlık bir muayeneden geçmesi gerekiyor. Bu engeli atlamayı başaran araçlara 12 aylık 20.000 km sınırlı garanti ve yedi yıllık 160.000 km parça değişim garantisi veriliyor. Ford, bayilerinin kullanılmış araç envanterinin %90’ının Gold veya Blue seviyelerinde olacağını tahmin ediyor.

Bu program, çevrim içi alışverişe alışık olan günümüzün sürücüleri için video gezileri, test sürüşleri ve hatta eve teslimatsunuyor. Ford Blue Advantage programının web sitesi hazır olsa da, ilk teslimatların Şubat ayında başlaması planlanıyor. Ford, ikinci el araç sayfasına olan trafiğin sadece birkaç günde %500 arttığını söyledi.

Tüm bu gelişmeler ikinci el araç pazarı için sevindirici olsa da, programın Ford Türkiye tarafından onaylanmadığını belirtmek gerekiyor. Şimdilik ABD’li araç sahipleri için açık olacak Ford Blue Advantage’in Türkiye’ye gelip gelmeyeceği belirsiz.

Son zamanlarda yeni arabalar ve kamyonlar stok sorunları yüzüzden dudak uçuklatan etiketlere sahip. Ford tarafından başlatılan bu programın COVID-19 yüzünden patlak veren ikinci el araba pazarına nasıl bir etkisi olacağını görmek ilginç olacak. Araç kullanılabilirliği ne olursa olsun, tüketiciler Ford Blue Advantage’ın garanti kapsamını ve para iade garantisini görmezden gelmemeli.