2021’de Türkiye’yi ziyaret eden turist sayısı açıklandı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

26 Nisan 2024 - 18:16

2021’de Türkiye’yi ziyaret eden turist sayısı açıklandı

Türkiye’ye 2021 yılında gelen ziyaretçi sayısının 30 milyonu geçtiği açıklandı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy,

2021’de Türkiye’yi ziyaret eden turist sayısı açıklandı
Son Güncelleme :

28 Ocak 2022 - 20:15

3210 Okuma

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla 2021 yılında Türkiye’yi ziyaret eden turist sayısının 30 milyonu geçtiğini duyurdu.

Bakan Ersoy yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye’ye 2021 yılında gelen ziyaretçi sayısı 30 milyonu geçti.”

ERKEN REZERVASYONDA YÜZDE 65 ARTIŞ VAR

Bakan Ersoy, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada “2022 yılı için 35 milyar dolar turizm gelir hedefimiz var. 2 buçuk milyon İngiliz turist bekliyoruz” bilgisini paylaşarak, “Geçen seneye göre erken rezervasyonda yüzde 65 civarında artış var” diye konuşmuştu.

İSTANBUL ‘AVRUPA’NIN EN İYİ TURİZM DESTİNASYONLARINA’ ADAY GÖSTERİLDİ

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun sürdürülebilir turizm ağı (EDEN), Avrupa’nın en iyi destinasyonlarına İstanbul’u aday gösterdi.

Adaylar arasında İstanbul’un yanı sıra İngiltere’nin Londra, İtalya’nın Roma ve Amalfi Kıyıları, Yunanistan’ın Atina ve Girit, Avusturya’nın Viyana ve Graz, Almanya’nın Bavyera, Hollanda’nın Nijmegen, Çekya’nın Prag, Fransa’nın Amiens, İspanya’nın Marbella, Belçika’nın Leuven, İsviçre’nin Lucerna, Finlandiya’nın Lathi, İrlanda’nın Clonakilty, Slovenya’nın Ljubljana ve Romanya’nın Oradea kentleri yer alıyor.

10 Şubat’a kadar “https://www.europeanbestdestinations.com/european-best-destinations-2022” adresinden oy kullanılabilecek.

Kazanan aynı günün akşamında açıklanacak.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.