Suudi Arabistan Kâbe’yi metaverse evrenine açtı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 17:30

Suudi Arabistan Kâbe’yi metaverse evrenine açtı

Suudi Arabistan Krallığı, son dönemin popüler teknoloji girişimlerinden olan metaverse adım attı. Kâbe’yi metaverse evrenine entegre eden Suudi Arabistan
hac mekanlarının simülasyonunu sanal aleme taşıdı.

Suudi Arabistan Kâbe’yi metaverse evrenine açtı
Son Güncelleme :

26 Ocak 2022 - 20:39

1400 Okuma

Suudi Arabistan, Müslümanların Kabe üzerindeki Hacerülesved taşını sanal olarak ziyaret etmelerini sağlayan bir Metaverse girişimi başlattı. Müslümanların bu taşı ziyaret etmesi, “Sanal Hacerülesved” adı verilen bir teknoloji girişimiyle metaverse evrenine taşındı. Bu sayede ziyaret, sanal ortamda mümkün hale geliyor.

SANAL ORTAMA TAŞINDI

Kâbe’nin baş imamı olan  Abdurrahman Sudeysi’nin geçen ay açılışını yaptığı sanal ziyaret girişimi, Ümmü’l-Kurra Üniversitesi’yle Sergiler ve Müze İşleri İdaresi’nin ortak projesiydi. Sudeysi, Mekke ve Medine camilerinin çok sayıda tarihi ve İslami miras içerdiğini ve bunun herkes için dijitalleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Mescid-i Haram’ın resmi Facebook sayfasından yapılan paylaşımda da, söz konusu girişimin, Müslümanların “Mekke’ye hac ziyaretinden önce Hacerülesved’i deneyimlemelerini” sağladığı ifade edildi.

Sudeysi',açılışını gerçekleştirdiği sanal Hacerülesved platformunu deniyor.

HAC MEKANLARI SİMÜLE EDİLECEK

Projede sanal gerçeklik gözlükleri aracılığıyla insanların kendi evlerinden ziyaret edebileceği, Mekke’deki başlıca hac mekanlarının bir simülasyonu yer alıyor.

Bu simülasyonun sadece görme ve işitme duyusuna hitap etmediğini, aynı zamanda kullanıcıların dokunma ve koku deneyimlerini de yaşayacağı ifade ediliyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.