İstanbul Havalimanı tam kapasite uçuşlara hazırlanıyor | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 13:37

İstanbul Havalimanı tam kapasite uçuşlara hazırlanıyor

Yoğun kar yağışı nedeniyle tüm uçuşların durdurulduğu İstanbul Havalimanı’nda bir pistin açılmasının ardından, diğer pistler için de hazırlıklar sürüyor.

İstanbul Havalimanı tam kapasite uçuşlara hazırlanıyor
Son Güncelleme :

26 Ocak 2022 - 1:58

1360 Okuma

Kar yağışı nedeniyle seferlerin durdurulduğu İstanbul Havalimanı’ndaki pistlerden biri saat 12.00 itibarıyla uçuşlara açıldı. Diğer pistlerin de açılması için kar temizleme çalışmaları büyük bir ölçüde tamamlandı. Pistlerin uçuşa hazır hale gelmesinde sona gelindi.

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA, apron, pist ve taksi yolu üstünde 41 santimetre olarak ölçülen kar birikimini, 500 personel ve 180 kar temizleme aracıyla temizleyerek havalimanını operasyonlara hazır hale getiriyor.

İGA, İstanbul Havalimanı’nda mahsur kalan yolculara bekleme süreleri boyunca internet erişimi sağladı, 27 bin 500 kumanya ve 3 bin 600 battaniye dağıttı.

Kar operasyonuna ilişkin alınacak acil aksiyonlar belirlendi

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) İstanbul Temsilciliği ofisinde de İstanbul Havalimanındaki çalışmalara ilişkin toplantı yapıldı.

SHGM’nin açıklamasında, dün İstanbul’da başlayan yoğun kar yağışı sonrası İstanbul Havalimanı apronundaki son durumu, Genel Müdür Prof. Dr. Kemal Yüksek ve İstanbul Temsilcisi Necdet Uğur Özkan’ın yerinde gözlemlediği kaydedildi.

İstanbul Havalimanı ve civarında yaşanan kar fırtınası ve etkileriyle ilgili operasyonların yerinde kontrol edildiği ve Kemal Yüksek başkanlığında, Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, DHMİ, İGA ve THY yöneticilerinin katılımlarıyla SHGM İstanbul Temsilciliği ofisinde üst düzey bir toplantı gerçekleştirildiği belirtildi.

Toplantıda, kar operasyonuyla ilgili konuların görüşüldüğü, operasyona ilişkin alınacak acil aksiyonların belirlendiği ifade edildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

“Halihazırda aşırı kar yağışı sonrası İstanbul Havalimanında bulunan yolcuların kısıtlı operasyonla ulaşımları gerçekleşmekte, uçuşlarını bekleyen yolcuların terminal içerisinde her türlü ihtiyaçları AFAD ve İGA tarafından sağlanmaktadır. Tüm aksiliklere rağmen terminal binasının iklimlendirme cihazları ile sağlanan sıcaklığı, yolcular için uygun bir bekleme ortamına dönüştürülmüştür. Paydaşlarımızla birlikte mesai mefhumu gözetmeksizin göstermiş olduğumuz çabalar sayesinde olumsuzluklar minimize edilmiştir.”

Sabiha Gökçen’de iki gün daha uçuşlar azaltılacak

Öte yandan Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan gerçekleştirilecek uçuşlarda iki gün daha azaltmaya gidileceği duyuruldu.

Meteorolojik Acil Durum Komitesinin (MADKOM) gerçekleştirdiği değerlendirme toplantısının ardından Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri AŞ (HEAŞ), Sabiha Gökçen’deki uçuşlara ilişkin açıklamada bulundu.

Açıklamada, yurt genelinde ve Sabiha Gökçen Havalimanı’nda beklenen olumsuz meteorolojik koşullar nedeniyle Sabiha Gökçen uçuşlarında, 26 Ocak Çarşamba tüm gün için yüzde 15 oranında, 27 Ocak Perşembe 05.00-12.59 saatlerinde yüzde 10 oranında azaltma yapılacağı belirtildi.

Tüm yolcuların uçuşları ile ilgili son durumu, ilgili havayolunun internet siteleri ve çağrı merkezlerinden takip etmesi tavsiye edildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.