Reis denizaltıları oyunu bozacak: 2030’da dengeleri değiştirecek güç! | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 08:41

Reis denizaltıları oyunu bozacak: 2030’da dengeleri değiştirecek güç!

Reis Sınıfı Denizaltıların Karadeniz’de NATO-Rusya dengesini etkileyecek bir unsur olacağını yazan İngiliz basını Türk denizaltıların AIP özelliğine dikkat çekti. 2030’da bölgenin hassas dengesinin Türkiye lehine değişeceği ifade edildi.

Reis denizaltıları oyunu bozacak: 2030’da dengeleri değiştirecek güç!
Son Güncelleme :

25 Ocak 2022 - 21:00

1420 Okuma

İngiliz basını, TSK’nın envanterine girecek olan Reis Sınıfı Denizaltıların hem Ege Denizi’ndeki hem de Karadeniz’deki askeri dengeleri etkileme potansiyeline sahip olduğunu yazdı.

2030’DA TÜRKİYE LEHİNE DEĞİŞEBİLİR!

Haberde şu ifadelere yer verildi;

“2027’den sonra AIP özellikli altı Reis sınıfı denizaltıya sahip olacak olan Türkiye, İsrail ile birlikte bölgede en fazla AIP denizaltısına sahip olacak. 2030’ların ikinci yarısında, bölgenin hassas dengesinin AIP denizaltıları açısından Türkiye lehine değişmesi muhtemeldir.”

Rusya’nın Sivastopol Deniz Üssü’ndeki Karadeniz filosunu güçlendirdiğine işaret edildi.

“Açık kaynaklara göre Rus Karadeniz Filosu’nun savaş gemileri 34’ten 49’a, denizaltı sayısı ise 1’den 7’ye yükseldi. Rus Karadeniz kuvveti, Kalibr kara taarruz füzelerini fırlatabilen, ancak AIP özellikli olmayan gelişmiş denizaltılar işletiyor”

REİS SINIFI DENİZALTI KARADENİZ’DEKİ ETKİSİ

Reis sınıfı denizaltının devreye alınmasının Karadeniz dengesine etkisi olmasının muhtemel olduğu yazılan haberde, “Bu denizaltı kuvveti, Rusya’nın Karadeniz’deki güçlü A2/AD’sini delme yeteneğine sahip olacaktır” denildi.

DENİZALTI PROJESİ NATO-RUSYA DENGESİNİ ETKİLEYECEK

Karadeniz dışındaki devletlerin Montrö Sözleşmesi’ne göre Karadeniz’de denizaltı konuşlandıramadığına dikkat çekilirken, analiz yazısında “Sonuç olarak, bir NATO müttefiki olarak Türkiye’nin denizaltı filosu, NATO adına Rus donanmasına karşı koyabilecek tek varlıktır. Dolayısıyla Reis sınıfı denizaltı projesi Karadeniz’deki NATO-Rusya dengesini etkileyecek bir unsur olarak değerlendirilebilir” ifadeleri kullanıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.