ABD’den tepki çeken Sedef Kabaş açıklaması | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

30 Nisan 2024 - 16:44

ABD’den tepki çeken Sedef Kabaş açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaretten tutuklanan Sedef Kabaş’ın sözlerinin ifade özgürlüğü olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

ABD’den tepki çeken Sedef Kabaş açıklaması
Son Güncelleme :

25 Ocak 2022 - 9:26

1190 Okuma

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ”Gazeteci Sedef Kabaş’ın tutuklanmasından dolayı üzgünüz. İfade özgürlüğü evrenseldir ve bazıları tarafından tartışmalı ya da rahatsız edici olduğu düşünülen sözleri içerse de ifade özgürlüğünün korunması demokrasileri güçlendirir.” denildi.

Açıklamada ayrıca ”Gazeteci Sedef Kabaş’ın tutuklanmasından dolayı üzgünüz. İfade özgürlüğü evrenseldir ve bazıları tarafından tartışmalı ya da rahatsız edici olduğu düşünülen sözleri içerse de ifade özgürlüğünün korunması demokrasileri güçlendirir.” ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

Gazeteci Sedef Kabaş, TELE1’deki “Demokrasi Arenası” programında Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sözleri nedeniyle “Cumhurbaşkanı’na hakaret”ten tutuklamıştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.