Son dakika: Burkina Faso’da darbe girişimi.. Cumhurbaşkanı alıkonuldu! | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

23 Nisan 2024 - 14:36

Son dakika: Burkina Faso’da darbe girişimi.. Cumhurbaşkanı alıkonuldu!

Son dakika haberine göre, Burkina Faso’da askeri tesislerde silah seslerinin duyulmasının ardından Cumhurbaşkanı Roch Christian Kabore’nin bir grup asker tarafından alıkonulduğu bildirildi.

Son dakika: Burkina Faso’da darbe girişimi.. Cumhurbaşkanı alıkonuldu!
Son Güncelleme :

24 Ocak 2022 - 12:32

3240 Okuma

Burkina Faso’nun başkenti Vagadugu’da bulunan bir askeri tesiste darbe girişimi yaşandı. Silahlı askerler şehir merkezine inerek Cumhurbaşkanlığı Sarayını kuşattı. Şehrin etrafında helikopterlerin uçtuğu belirtildi.İktidarda bulunan siyasi partinin genel merkezinin ateşe verildiği belirtilirken olay ile ilgili bilanço henüz bilinmiyor.

Vagadugu'daki askerlerin silahlarıyla şehir merkezine indiği görülüyor.

FRANSIZ BÜYÜKELÇİLİĞİ’NDEN VATANDAŞLARINA UYARI

Burkina Faso’daki Fransız Büyükelçiliği, ülkede bulunan tüm Fransız vatandaşlarına evde kalmalarını isteyen bir not yayınladı.

Dün akşamdan bu yana, Roch Marc Christian Kabore hükümeti tarafından günün erken saatlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Pazartesi gününden itibaren, okulların en az Çarşamba gününe kadar kapalı kalması bekleniyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.