201 yıllık soruyu çözen öğretmen Bucalılarla buluştu | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 04:37

201 yıllık soruyu çözen öğretmen Bucalılarla buluştu

201 yıllık soruyu çözen öğretmen Bucalılarla buluştu
Son Güncelleme :

24 Ocak 2022 - 12:01

940 Okuma

İtalyan matematikçi Gianfrancesco Malfatti’nin 201 yıllık matematik problemini çözen, 110 şiiri Türk sanat müziği türünde bestelenen emekli öğretmen Mustafa Töngemen, Bucalılarla buluştu.

Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde, İtalyan matematikçi Gianfrancesco Malfatti’nin 1803 tarihinde ortaya attığı ve yüzlerce bilim insanının çözmek için gayret ettiği matematik sorusunu 201 yıl sonra çözen emekli matematik öğretmeni, dillerden düşmeyen onlarca şarkının söz yazarı ve besteci Mustafa Töngemen’in katılımıyla “Geometri ve Şiir Söylemleri” paneli düzenlendi. Panele Bucalılar ve Töngemen’in eski öğrencileri büyük ilgi gösterdi.

10 YIL SONRA DERS ANLATTI

Geometrinin hayatımızın her alanında yer aldığını belirten Töngemen, panelde eski öğrencilerine geometri dersi verdi. 10 yıl sonra ders anlatmanın heyecanını yaşadığını ifade eden Töngemen, kendi yazdığı şiirleri de seslendirdi.

BİLİME VE SANATA ÖNEM VERİYORUZ

Buca Belediye Başkan Yardımcısı Barış Özreçber de, böyle önemli bir ustayı ağırlamaktan dolayı onur duyduklarını söyledi. Buca Belediyesi olarak bilime ve sanata çok önem verdiklerini belirten Özreçber, bunun meyvesini de dünya çapında düzenlenen bilim ve sanat yarışmalarında aldıkları başarılarla topladıklarını ifade etti. Özreçber, Töngemen’e günün anısına çiçek takdim etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.