Kaosun ardından ilk uçuş bugün gerçekleşecek | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 11:31

Kaosun ardından ilk uçuş bugün gerçekleşecek

Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı iç hat uçuşlarına hazır. ABD’nin askeri birliklerini 31 Ağustos’ta ülkeden çekmesiyle Taliban kontrolüne geçen havalimanından bugün ilk iç hat uçuşu gerçekleştirilecek.

Kaosun ardından ilk uçuş bugün gerçekleşecek
Son Güncelleme :

04 Eylül 2021 - 10:12

4670 Okuma

Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı iç hat uçuşlarına hazır. ABD’nin askeri birliklerini 31 Ağustos’ta ülkeden çekmesiyle Taliban kontrolüne geçen havalimanından bugün ilk iç hat uçuşu gerçekleştirilecek. Çevre düzenlemelerinin yapıldığı havalimanında ilk uçuşun Herat ya da Mezar-ı Şerif’e olabileceği belirtildi. Onlarca işçi, havalimanı pisti, terminal ve yolcu bekleme alanlarını yeniden düzenliyor.

ABD’DEN HAVALİMANI AÇIKLAMASI

Taliban, havalimanının faaliyete geçmesi için Türkiye ve Katar’la görüşürken, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Karzai Havalimanının yeniden açılması için Türkiye ve Katar ile yakın bir şekilde çalıştıklarını açıkladı.

BAE’DEN UÇAKLI HAMLE
Öte yandan Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE), gıda ve ilaç taşıyan bir acil yardım uçağını Kabil’e gönderdiği bildirildi. Khaleej Times’ta yayınlanan haberde BAE’nin Afganistan’a insani yardım konusunda istekli olduğu belirtilirken, Al Jazeera ise BAE’li yetkililerin Taliban ile görüşmek üzere Afganistan’a gittiğini iddia etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.