‘Türkiye yangın uçağını Rusya’dan alacak’ iddiası | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

3 Mayıs 2024 - 09:43

‘Türkiye yangın uçağını Rusya’dan alacak’ iddiası

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin önceki gün CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programına katılarak Türkiye’nin önümüzdeki yıl envanterine 5 yeni itfaiye uçağı ekleyeceğini açıklamasının ardından, bu uçakların Rusya’dan satın alınabileceği ortaya çıktı.

‘Türkiye yangın uçağını Rusya’dan alacak’ iddiası
Son Güncelleme :

03 Eylül 2021 - 9:11

1590 Okuma

Rus diplomatik kaynaklar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eylül ayı sonunda Rusya’ya gerçekleştirmesi beklenen çalışma ziyareti sırasında, mevkidaşı Vladimir Putin ile bu uçakların alımı konusunu görüşeceğini belirtti.

TÜRKİYE İKİ MODEL ARASINDA KALDI

Rusya’nın havadan yangın söndürmede kullandığı iki model uçağı bulunuyor. İlki, sadece itfaiye uçağı olarak kullanılabilen “BE-200” amfibi uçağı. İkincisi, itfaiye uçağına dönüştürülebilen IL-76 nakliye uçağı. BE-200, göl ve deniz sathından ikmal yapma özelliğine sahip olmasına rağmen, tek seferde sadece 14 ton su alabiliyor. IL-76 ise su deposu havalimanında doldurulmasına rağmen, tek seferde 42 ton su alma kapasitesine sahip. Dolayısıyla IL-76’nın yapacağı bir sorti, BE-200’ün neredeyse sortisine bedel.

SON YANGINLARDA KULLANILDI

Hürriyet’e konuşan Rusya’daki havacılık sektörü uzmanları da, Türkiye’nin “IL-76” olarak bilinen “İlyuşin” marka uçakların son modeli olan “IL-76MD-90A”ya yönelmesini tavsiye ediyor. Türkiye’de son orman yangınlarının söndürülmesi için Rusya Savunma Bakanlığı’nın gönderdiği “IL-76MD” tipi uçaklar bir eski model olmasına rağmen görevlerini başarıyla yapmıştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.