Yasak kalktı! Fiyatlar düşüşe geçti | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

25 Nisan 2024 - 20:33

Yasak kalktı! Fiyatlar düşüşe geçti

Ordu’da, denizlerdeki av yasağının kalkması ile birlikte balıkçı tezgahlarındaki çeşitlilik arttı, istavrit balığının kilogramı yarı yarıya düştü.

Yasak kalktı! Fiyatlar düşüşe geçti
Son Güncelleme :

02 Eylül 2021 - 16:17

1430 Okuma

Denizlerdeki av sezonu, 1 Eylül tarihi itibariyle sona erdi. Yasağın bitmesiyle aylardır hazırlıklarını sürdüren balıkçılar, ‘Vira Bismillah’ diyerek sulara açıldı. Yaklaşık 4 buçuk aylık hasretin ardından ağlarını ören, teknelerinin bütün bakımlarını tamamlayan balıkçılar, sezonda en çok istavrit balığı avladı. Sezon öncesinde kıyı balıkçıların tarafından avlanan istavrit 40 liradan satılırken, sezonun açılması ile birlikte istavritin kilogramı 20 liraya geriledi.

“Balık ucuz oldukça insanlar alıyor”

Ordu’nun Perşembe ilçesinde balıkçılık yapan Erdal Çamaş, “Şu anda bol istavrit var, palamut şuan için az. Bu sene palamut biraz kısıtlı gibi görünüyor. Diğer çeşitlerimizde de var ancak şuan istavrit çok fazla. Talep çok fazla, insanlar ucuzladığı için balık yiyor. Önceki gün istavritin kilogramı 40 liraydı, şuanda 20 liraya düştü. Balık bol olduğu müddetçe insanlar alıyor. Birkaç gündür Yalıköy tarafından hamsi de geliyor. Lüfer de görünmeye başladı, çeşit arttıkça fiyatlar da otomatik olarak düştü. Hamsiden de umutluyuz” dedi.

Hasan Marangoz isimli müşteri de sezonun hayırlı olmasını temenni ederek, fiyatların uygun olmasını beklediklerini söyledi. İnsanların bol miktarda balık tüketmesi gerektiğini ifade eden Marangoz, “Balıktaki vitamin ve fosfor başka hiçbir gıdada yok. Şuanda fiyatlar makul gibi ama bazı insanlara pahalı gelebilir” ifadelerine yer verdi.

Vatandaşlar fiyatlardan memnun

Kerim Aksu da sezondan umutlu olduğunu belirterek, “Karadeniz için hamsi, palamut olmazsa olmazdır. Daha ilk günden istavrit ve barbun alındı. Fiyatlar da iyi, istavrit 15-20 lira arasında, herkesin de yiyebileceğini düşünüyorum ve yemeleri de gerekir” şeklinde konuştu.

Öte yandan tezgahlarda istavritin kilogramı 20, deniz levreği 60, somon 50, barbun 40, çipura 60, mezgit 30 ve palamutun tanesi ise 20 liradan satılıyor.

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN