Çocuklarda vaka artıyor | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 18:47

Çocuklarda vaka artıyor

Ege Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Kurugöl, 5-17 yaş üzeri vaka sayısının giderek arttığını, bu oranın 60 yaş üzerine göre artık daha sık olduğunu belirtti.

Çocuklarda vaka artıyor
Son Güncelleme :

01 Eylül 2021 - 10:06

1110 Okuma

“Çocuklarda yoğun bakım ihtiyacı giderek artıyor, üstelik çoğunun kronik hastalığı da bulunmuyor” diyen Kurugöl, Hürriyet’e şunları söyledi:

“Ülkemizde 15-18 yaş arasındaki tüm çocuklara ve 12-15 yaş arasındaki kronik hastalığı olanlara BioNTech aşısı yapılıyor. Özellikle okulların açılmasının getireceği riskler bir yana, hızla bulaşan delta varyantı da arttı. Varyant erişkinlerde olduğu gibi çocuk hastaların yüzde 90’ının fazlasında saptanıyor. Neden olduğu enfeksiyon daha ağır seyrediyor. Özellikle yüksek ateş ve solunum güçlüğü ile gelen çok sayıda çocuk yoğun bakım vakamız var. 5-17 yaş arası çocuklarda hastalık sıklığı artık erişkinler kadar. Sadece 15 yaş üzerinde değil, özellikle 12 yaş üzerinde de vaka artışı söz konusu. Bu nedenle ülkemizde de 12 yaş üzeri çocuklar hemen aşılanmalı.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.