Ankara’da Türkiye-Mısır görüşmesi | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

23 Nisan 2024 - 13:31

Ankara’da Türkiye-Mısır görüşmesi

Dışişleri Bakanlığı Türkiye-Mısır arasında ikinci tur görüşmelerin 7-8 Eylül’de Ankara’da yapılacağını duyurdu.

Ankara’da Türkiye-Mısır görüşmesi
Son Güncelleme :

01 Eylül 2021 - 10:06

1180 Okuma

Türk heyetinin başında Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal, Mısır heyetinin başında da Mısır Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Hamdi Loza olacak. Dışişleri, görüşmelerde ikili ilişkiler ve bölgesel konuların ele alınacağını bildirdi.

MAYISTA GÖRÜŞMÜŞLERDİ

Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah el Sisi’nin, Muhammed Mursi’yi 2013’te askeri darbeyle devirmesinden sonra bozulan ilişkileri düzeltmek ve karşılıklı olarak maslahatgüzar seviyesine indirilen diplomatik ilişkileri yeniden büyükelçi seviyesine çıkarmak için iki ülke sekiz yıl aradan sonra geçen 5-6 Mayıs’ta ilk tur görüşmeyi Kahire’de yapmıştı.

KARŞILIKLI BÜYÜKELÇİ ATAMASI

Diplomatik ilişkilerin yeniden büyükelçi seviyesine çıkarılmasının yanı sıra, iki ülke bakanlarının buluşması, Libya, Doğu Akdeniz’de deniz yetki alanı sınırlarının belirlenmesi ve Mısır’ın terör örgütü ilan ettiği Müslüman Kardeşler gibi konular masada olacak.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.