İzmir Enternasyol Fuarı 3 Eylül’de açılıyor | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 18:18

İzmir Enternasyol Fuarı 3 Eylül’de açılıyor

İzmir Enternasyol Fuarı 3 Eylül’de açılıyor
Son Güncelleme :

31 Ağustos 2021 - 17:08

800 Okuma

Bu yıl 90’ıncı kez yapılacak İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamındaki etkinlikler basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu. 3-12 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek İzmir Enternasyonal Fuarı’nın, teknoloji, ticaret, kültür, sanat, spor ve eğlenceyi konuklarına bir arada sunacağını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İEF geleneğinin İzmir’de doğmuş ve 90 yıldır yaşıyor olması asla bir tesadüf değil. İzmir’in misyonu, İzmir’in yüz ölçümünden büyüktür” dedi.

İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) 3 – 12 Eylül tarihlerinde İzmir başta olmak üzere Türkiye ve dünyadan konuklarını ağırlamaya hazırlanıyor. Bu yıl 90. kez, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından, Folkart Ana Sponsorluğu’nda, Migros Etkinlik Sponsorluğu’nda yapılacak İzmir Enternasyonal Fuarı basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı. Basın toplantısına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Migros Kuzey Ege Direktörü Güneş Fırıldak, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve basın temsilcileri katıldı.

Dünya ile bağlar gelişecek
İzmir Enternasyonal Fuarı’nın 90 yıldır dünyanın gözbebeği olduğunu ifade eden Soyer, “İzmir Enternasyonal Fuarı, dünyayı Türkiye’ye bağlayan bir köprüdür. İEF, yalnızca bir fuar değil, şehrimize bırakılmış bir kültür mirasıdır. İEF geleneğinin İzmir’de doğmuş ve 90 yıldır yaşıyor olması asla bir tesadüf değil. İzmir, tüm tarihi boyunca Anadolu’nun dünyayla bağını kuran ve büyüten öncü bir ticaret ve kültür limanı olmuştur. Dünyayla kurduğu güçlü bağlar sayesinde gelişip değişmiş, kendisini dönüştürmüş, bunun sonucunda Anadolu’ya ilham veren çok sayıda yeniliğin de kaynağı olmuştur. Şöyle de denebilir… İzmir’in misyonu, İzmir’in yüzölçümünden büyüktür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İktisat Kongresi’ni gerçekleştirmek için İzmir’i seçmiş olmasının ana nedeni de şehrin bu köklü geçmişidir. Biz Cumhuriyet’in şehrimize verdiği bu asil görevin yedieminiyiz, İzmir Enternasyonal Fuarı’nı zamana uydurmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Çünkü biliyoruz ki İEF büyüdükçe tüm Türkiye’nin dünya ile bağları da büyüyecek ve gelişecek” dedi.

Cumhuriyeti cumhuriyet yapan değer
İzmir Enternasyonal Fuarı’nın global bir marka olduğuna dikkat çeken Soyer, “İş dünyasında bir tartışma var. ‘Türkiye’den global marka çıkar mı?’ diye. Oysa İEF belki de Cumhuriyet’in ilk uluslararası markası. Hem de 90 yaşında… İEF, herhangi bir fuar organizasyonu değil. İEF, Türkiye’nin dünyadaki kültürel, teknolojik gelişmelerle ve geleceğin dünyasıyla ilk defa karşılaştığı, İzmirlilerin yıl boyunca coşkuyla beklediği, sinemadan tiyatro ve konserlere kadar düzenlenen etkinliklerle bir araya geldiği buluşma noktası. Fuar;  İzmir’i, İzmir; Cumhuriyeti Cumhuriyet yapan en önemli değerlerden biri. Kültürpark’ta her yıl buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kültürpark’ta bulunmak gerçekten çok güzel. Olağanüstü bir cennetimiz var. Bunu korumak bir kültür. Bu kültürü el birliğiyle koruyarak geleceğe taşıyacağız. Kültür nasıl sürdürülebilir kalkınmanın kaldıracıysa, aynı zamanda da insanlığı canlı türlerinden ayıran en önemli şey. Kültürü biriktirip gelecek nesillere aktarmak. Bu 90 yıllık delikanlıyı da gelecek nesillere aktaracağız” diye konuştu.

Dünya buluşuyor
Dünya Belediyeler Birliği Kültür Zirvesi’ne ev sahipliği yapacaklarını da hatırlatan Başkan Soyer,  “Zirve kapsamında kültür ve sürdürülebilir kalkınma ekseninde, geleceğin şehirlerinde refah içerisinde, doğayla uyumlu bir yaşamı ve geleceği nasıl kurabileceğimizi, dünyanın önde gelen şehirlerinden temsilcilerle birlikte tartışacağız” dedi. Soyer, İEF kapsamında İzmir İş Günleri’ni bu yıl 7. kez yapacaklarını, Avrupa Birliği Yeşil Mutabakat eylem planı ve düzenlemelerini odak noktasına alarak, kent ve ülke ekonomisini geliştirebilmenin yollarını ve Yeşil Mutabakat’a uyum sürecindeki öncelikleri tartışacaklarını açıkladı.

EXPO potansiyeli
İzmir Enternasyonal Fuarı’na gereken önemi verdiklerini belirten Soyer, şunları söyledi: “Aslında İzmir yıllarca EXPO peşinde koştu ama elindeki olanağın bir EXPO potansiyali taşıdığını belki de ıskaladı. Buradan yola çıkarak ülkemizde önemli bir ivme kazanan oyun sektörüne yönelik düzenleyeceğimiz Next Game Girişimcilik Yarışması kapsamında, sektöre ilgili gençleri ve projelerini sektörün profesyonelleriyle buluşturuyoruz. Bu yarışmanın, İzmir’in yaratıcı endüstriler açısından bir cazibe merkezi haline gelmesine önemli katkıda bulunacağına inanıyorum. Yine bir ilk olarak İEF spor alanında İzmirli spor kulüpleri ve sporcularla buluşma imkanı verecek.  Lunapark da özel bir izinle fuar boyunca açık olacak.”

İEF dik bir çınar gibi ayakta
İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, “Fuar, mahalleleri, dilleri, kültürleri ne olursa olsun, toplumun tamamını bir çatı altında toplamayı başarıyor. Bir başka deyişle fuar, Türkiye’nin ender siyaset üstü değerlerinden biri. Bir adım daha öteye götüreyim: İzmir Enternasyonal Fuarı, Cumhuriyet Türkiye’sinin yarattığı en eski ve hala dik bir çınar gibi ayakta olan yegâne küresel etkinliği” dedi. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, “Folkart olarak İzmir’de iş yapan bir şirketiz. İzmir’den para kazanıyoruz ve İzmir’de kazandığımız paranın bir kısmını görev olarak görüyoruz” dedi. Migros Kuzey Ege Direktörü Güneş Fırıldak, “İzmir Enternasyonel Fuarı, İzmir’in adeta simgesi olan ve geçmişten bu yana halkla bu kadar iç içe geçmiş nadir fuarlardan biri. Migros’un bu fuara özel bir renk ve güç kattığına inanıyoruz” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.