MÜSİAD İzmir’de Kenya İle Ticaret Konuşuldu | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 13:35

MÜSİAD İzmir’de Kenya İle Ticaret Konuşuldu

MÜSİAD İzmir’de Kenya İle Ticaret Konuşuldu
Son Güncelleme :

30 Ağustos 2021 - 11:27

880 Okuma

MÜSİAD İzmir Şubesi, Kenya Büyükelçisi Korgeneral Johnson Mogoa K.Ondieki’ni misafir ederek “Kenya İle İş Yapmak” konulu toplantı düzenledi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi, Bilal Saygılı Camii ve Külliyesi Ertuğrul Gazi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “Kenya İle İş Yapmak” konulu toplantıda Kenya Ankara Büyükelçisi E. Korgeneral Johnson Mogoa K.Ondieki’ni konuk etti. Türkiye ile Kenya arasındaki ticaretin masaya yatırıldığı toplantıda İzmir-Kenya ticaretine yönelik fırsatlar değerlendirildi.

AFRİKA İLE ARAMIZDA KARDEŞLİK HUKUKU VAR

MÜSİAD İzmir Başkan Yardımcısı ve Global Saha-Dış İlişkiler Kurulu Başkanı Zekeriya Hazırbulan, iş seyahati nedeniyle toplantıya katılamayan MÜSİAD İzmir Başkanı Bilal Saygılı’nın selamlarını ileterek başladığı toplantıda , Türkiye’nin en güçlü dünyanın sayılı sermaye platformlarından MÜSİAD’ın Türkiye’de 89 noktada, dünyada 95 ülkede 225 irtibat noktasıyla etkinliğinden söz ederek Büyükelçi Ondieki’ni ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmasında MÜSİAD’ın Afrika’da 13 şube ve 2 temsilcilikle hizmet verdiğini hatırlatan Hazırbulan, Sn. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde Türkiye’nin “Afrika’ya Açılım Politikası” ile son 18 yılda siyasi, insani, ekonomik ve kültür alanlar başta olmak üzere birçok boyutta başarılı çalışmalar yürüttüğünü ve MÜSİAD’ın da kıtada etkinliğini arttırdığını kaydetti.

KENYA ÖNEMLİ BİR MERKEZ

Hazırbulan, “Türkiye; Asya, Avrupa ve Afrika kıtaların kesişme noktasında enerji, ulaştırma ve iletişim ağlarının merkezinde stratejik ülkelerinden biri konumundadır. Benzer şekilde Kenya da bölgesinde stratejik konumuyla öne çıkmaktadır. Afrika, gelecek için önemli bir coğrafya ve aktördür. Bu bağlamda Kenya da önemli bir merkez, önemli bir stratejik alan ve bizim Afrika’daki stratejik ortaklarımızdan bir tanesidir.

Afrika’yla aramızda kardeşlik hukuku var. Ticari ilişkilerimizi de bu kardeşlik hukuku temelinde geliştiriyoruz. İş insanları olarak İzmir ve Kenya’nın sahip olduğu avantajları en iyi şekilde değerlendireceğimize inanıyoruz. MÜSİAD İzmir iş dünyası temsilcileri olarak karşılıklı güven tesis ederek Kenya’yla ekonomik ilişkilerimizi hep birlikte geliştirip güçlendireceğiz.” dedi.

KENYA YATIRIM FIRSATLARI SUNUYOR

 Kenya Ankara Büyükelçisi E. Korgeneral Johnson Mogoa K.Ondieki, toplantıda MÜSİAD İzmir üyelerine sunum gerçekleştirerek yatırım fırsatlarını anlattı. Kenya ile Türkiye arasındaki ticaretin istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü ifade eden Ondieki, Kenya’nın üretime odaklandığını ve ülkeye yatırımda bulunan iş insanlarına geniş̧ yatırım fırsatları sunduğunu belirtti.

Ondieki, “Toplantımızın Kenya ile İzmir arasında tüm ticari alanlarda ilişkilerimize güçlü bir ivme kazandıracağını temenni ediyorum. Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta tarafından desteklenen ekonomik plan çerçevesinde, Türkiye ile müstakbel ortaklar, yatırımcılar ve iş insanları ile sıkı çalışmalar yürütüyoruz. Kenya başlıca dört alana odaklanmaya çalışıyor; üretim, uygun fiyatlı konut, herkesi kapsayan sağlık ve gıda güvenliği. Bu çerçevede ülkemizin 2030 Vizyonu doğrultusunda Kenya’nın kalkınma tasarısına öncülük etmesi beklenmektedir. Kenya’nın Türkiye Büyükelçisi olarak ülkelerimiz arasındaki karşılıklı ilişkileri daha da güçlendirmeye yardımcı olmaktan onur duyuyorum.” diye konuştu.

Toplantının sonunda MÜSİAD İzmir Başkan Yardımcısı ve Global Saha-Dış İlişkiler Kurulu Başkanı Zekeriya Hazırbulan, Kenya Ankara Büyükelçisi E. Korgeneral Johnson Mogoa K.Ondieki’ne hediye takdim ederek katılımlarından dolayı teşekkür etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.