‘Barışa katkı sağlıyoruz’ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 10:30

‘Barışa katkı sağlıyoruz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadağ ziyaretinde, “Biz tarihten gelen bir sorumluluğun, tarihten gelen bir yükümlülüğün aslında mesuliyeti içindeyiz. Balkanlar’ın önemli parçaları olan Türkiye ve Karadağ, barış ve istikrara ciddi katkılar sağlıyor” dedi.

‘Barışa katkı sağlıyoruz’
Son Güncelleme :

29 Ağustos 2021 - 10:50

1210 Okuma

Karadağ’ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, mevkidaşı Milo Cukanoviç ile baş başa görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Erdoğan, iki ülkenin 250 milyon dolarlık ticari hedef koyduğunu açıkladı.

Türkiye’nin, Karadağ’ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkelerden biri olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikili ilişkilerin yaptığı bu ilk resmi ziyaretle daha da ileri taşınacağını ifade etti ve özetle şunları söyledi: “Sayın Cumhurbaşkanıyla 250 milyon dolarlık bir hedef koyduk. Ve kendisinin de ifade ettiği gibi, 250 milyon dolara yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Türk özel sektörünün Karadağ’daki varlığı ticaret hacmimizin aslında artmasını sağlıyor. Türkiye, Karadağ’a en fazla yatırım yapan ilk on ülke arasında.”

DOSTLUK MAÇI VURGUSU

Karadağ Cumhurbaşkanı Cukanoviç’in, iyi bir basketbol oyuncusu olduğunu da vurgulayan Erdoğan, iki ülkenin milli takımlarının 1 Eylül’de İstanbul’da ve 16 Kasım’da Podgorisa’daki maçlarının dostluğu pekiştirmesini temenni etti. Erdoğan, Balkanlar’da Türkiye’nin önemi sorusu üzerine de “Biz tarihten gelen bir sorumluluğun, tarihten gelen bir yükümlülüğün aslında mesuliyeti içerisindeyiz. Onun için de Balkan ülkelerindeki bu ziyaretleri devam ettiriyoruz, ettirmeye önem veriyoruz” dedi.

Erdoğan ve beraberindeki heyet akşam saatlerinde uçakla İstanbul’a döndü.

‘AB’YE ÜYE OLURSA BÖLGEDE REFAHI ARTTIRACAK’

Erdoğan basın toplantısında yaptığı konuşmada, “Görüşmemizde Balkanlar ve ülkelerimizi ilgilendiren uluslararası gelişmelere ilişkin görüş alışverişinde bulunduk. Gerek ikili ilişkiler gerekse  bölgesel ilişkileri değerlendirme fırsatı bulduk. Balkanlar’ın önemli parçaları olan Türkiye ve Karadağ, barış ve istikrara ciddi katkılar sağlıyor. Karadağ, farklı dini ve etnik toplulukların birlikte yaşama kültürleri bakımından önemli bir örnek teşkil ediyor” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadağ’ın iyi ilişkiler gayretini ve bölgesel kuruluşlarda oynadığı aktif rolünü takdirle izlediklerini belirterek, “Malumunuz Karadağ’ın, NATO üyeliğine güçlü destek verdik. Karadağ’ın, Avrupa Birliği’ne üye olmasının da tüm bölgenin barış ve refahına katkı sağlayacağına samimiyetle inanıyoruz” diye konuştu.

'Barışa katkı sağlıyoruz'

OSMANLI ESKİ SEFARETİNİ ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Karadağ Cumhurbaşkanı Milo Cukanoviç ve eşi ile birlikte Karadağ’da bulunan Osmanlı’nın eski sefaretini ziyaret etti. Erdoğan, Osmanlı Sefareti hakkında yetkililerden bilgi aldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.