İç hat uçuşlarında PCR zorunluluğu | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

20 Nisan 2024 - 14:03

İç hat uçuşlarında PCR zorunluluğu

SunExpress, salgın önlemleri kapsamında  koronavirüs aşı yaptırmamış yolculardan 6 Eylül tarihi itibariyle uçuşlarından 48 önce PCR testi sunma zorunluluğu getirildiğini açıkladı.

İç hat uçuşlarında PCR zorunluluğu
Son Güncelleme :

27 Ağustos 2021 - 11:17

1380 Okuma

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısından sonra açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Uçak ve şehirlerarası otobüs yolculuğu, konser, tiyatro ve sinema gibi insanların toplu olarak bulunduğu faaliyetler için zorunlu PCR testi uygulamalarını devreye alacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Bunun üzerine yolcularına yönelik bir açıklamada bulunan SunExpress, 6 Eylül itibariyle koronavirüs aşısı olmayan yolcuların uçuşlara PCR testi zorunluluğu getirildiğini hatırlattı.

Konuyla ilgili olarak resmi internet sitesi üzerinden bir açıklama yapan havayolu şirketi, “6 Eylül 2021 tarihinden itibaren, Türkiye içindeki iç hat uçuşlarımızda seyahat edecek olan aşı olmamış veya daha önce Covid-19 geçirmemiş yolcularımızın, kalkıştan önceki son 48 saat içinde yapılmış negatif PCR testi sonucu sunmaları zorunlu hale gelecektir. PCR testi, devlet hastanelerinde ücretsiz olarak yaptırılabilecektir” duyurusunda bulundu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.