15 Temmuz bağışları açıklandı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Mayıs 2024 - 21:19

15 Temmuz bağışları açıklandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası’nda toplanan 310 milyon 198 bin 40 TL’nin kamu sermayeli bankalarda açılan hesaplara aktarılıp nemalandırıldığını belirterek, “Vakıf hesaplarından şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarına 84 milyon 27 bin 443 TL ödeme yapılmıştır” dedi.

15 Temmuz bağışları açıklandı
Son Güncelleme :

24 Ağustos 2021 - 11:21

1180 Okuma

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Bakan Yanık’ın yanıtlaması üzere Meclis Başkanlığı’na bir önerge verdi. Çıray önergesinde, 15 Temmuz darbe kalkışmasından sonra şehit ve gazileri için düzenlenen yardım kampanyasında 338 milyon TL toplandığını savunarak “Vatansever Türk milletinin kendisinden toplanan paraların nasıl değerlendirildiğini bilmeye hakkı vardır. Bu zamana kadar vakfa ne kadar getiri sağlandı? Toplanan yardım paraları hangi yolla ‘nemalandırıldı’? Vakfın kuruluşundan bugüne kadar kampanyalarda topladığı paraların toplam tutarı nedir? Vakfın kuruluşundan bugüne kadar hak sahiplerine yaptığı ödemelerin toplamı nedir” diye sordu.

AYDA KİŞİ BAŞI 1.500 TL

Bakan Yanık, Çıray’ın önergesine şu yanıtı verdi:

“15 Temmuz Dayanışma Kampanyasında toplanan 310 milyon 198 bin 40 TL kamu sermayeli bankalarda açılan hesaplara aktarılarak nemalandırılmaktadır. Toplanan yardımlardan 15 Temmuz şehit yakınları ve gazilerine ayda kişi başı 1.500 TL ve dinî bayramlarda 1.100 TL olmak üzere ödeme yapılmakta olup, 13 Ağustos 2021 tarihi itibarıyla, Vakıf hesaplarından şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarına 84 milyon 27 bin 443 TL ödeme yapılmıştır. Vakfın bütçe ve bilançosu, malî tabloları mevzuatta belirtilen süre içerisinde Vakıflar Genel Müdürlüğüne gönderilmektedir. Ayrıca, Vakıf yöneticileri ile mütevelli heyet üyelerine hiçbir şekilde huzur hakkı veya başka bir ad altında ücret ödemesi yapılmamaktadır.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.