Dünyanın en büyük şirketlerinden… İş gezisinde cinsel saldırı davasıyla çalkalanıyor | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 23:06

Dünyanın en büyük şirketlerinden… İş gezisinde cinsel saldırı davasıyla çalkalanıyor

Dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden Alibaba’da skandal yaşanıyor. Bir çalışanın iş gezisi sırasında müdürü tarafından cinsel saldırıya uğradığını belirtmesi sonucunda şirket harekete geçti.

Dünyanın en büyük şirketlerinden… İş gezisinde cinsel saldırı davasıyla çalkalanıyor
Son Güncelleme :

08 Ağustos 2021 - 16:24

1580 Okuma

Çin merkezli Alibaba’da çalışan bir kadın iş gezisi sırasında müdürü tarafından cinsel saldırıya uğradığını ifade etti. Sonrasında ise şirket yönetimi harekete geçti. Şirket konu kamuoyuna yansıyınca bir mesaj yayınladı. Mesajda ise “politikamız, cinsel istismara sıfır tolerans tanımaktır” açıklamasında bulunuldu.

Alibaba’nın Çin’in Hanco (Hanzhou) şehrinde çalışan bir kadın çalışan Jinan kentindeki bir iş gezisinde müdürü ve Alibaba’nın bir müşterisi olan Jinan Hualian Supermarket’ten bir kişinin otel odasında tecavüz etmek amacıyla kendisine saldırdığını ifade etti.

Kadın çalışan kendisine zorla alkollü içecek içirdiklerini ve yemek sırasında ise şirket müşterisinin kendisini taciz etmesine karşın müdürün olaylara göz yumduğunu belirtti. Polise ifade veren kadın çalışan konuyu şirketin insan kaynaklarına ilettiğini belirtti. Çalışan bir sonuç alamadığını da ifadesine ekledi.

DAVANIN YÜRÜTÜLDÜĞÜ DOĞRULANDI

Alibaba’nın İcra Kurulu Başkanı (CEO) Daniel Zhang olayı duymasının ardından şok yaşadığını ve utandığını belirtti. Olaylara karışanların iş akdinin askıya alındığını duyuran Zhang, kapsamlı bir soruşturma başlattıklarını açıkladı.

Öte yandan polis de Alibaba şirketi içerisinde bir cinsel istismar davası yürüttüklerini doğruladı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.