Aliağa’da Orman Temizliği Devam Ediyor | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 11:30

Aliağa’da Orman Temizliği Devam Ediyor

Aliağa’da Orman Temizliği Devam Ediyor
Son Güncelleme :

06 Ağustos 2021 - 23:04

980 Okuma

Aliağa Kaymakamlığı, Aliağa Belediyesi ve Aliağa Orman İşletme Şefliği iş birliğinde geniş katılımlı orman temizliği yapıldı. Temizlik etkinliğinde orman yangınlarına sebebiyet verebilecek cam kırıkları başta olmak üzere kirlilik oluşturan atıklar titizlikle toplandı.

 

Aliağa kent merkezine yakın Çamlık bölgesinde gerçekleştirilen etkinliğe Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Şimşek, Aliağa Belediyesi Personel Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmedali Özkurt, Aliağa Orman İşletme Şefi Oktay Atalay Dikmen, belediye ekipleri, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, kurum müdürleri ile emniyet, jandarma ve sahil güvenlik ekipleri katıldı.

 

ALİAĞA KAYMAKAMI ÖMER KARAMAN: “ORMANLARIMIZI CANLA BAŞLA KORUYACAĞIZ”

Orman temizliği ve yangınları konusunda Aliağa halkının çok duyarlı davrandığını ifade eden Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, “Orman yangınlarının önlenmesinde orman içi temizliği çok önemlidir. Yangınların büyük bir kısmı ormana atılan atıklardan kaynaklanıyor. Bazen bir şişe, cam kırığı ya da poşet yangına sebebiyet verebiliyor. Küresel ısınmadan tüm dünya gibi ülkemiz de olumsuz etkileniyor. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Ormansız Yurt Vatan Değildir’ sözünü yerine getirerek ormanlarımızı canla başla koruyacağız” dedi.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.