Son dakika: Eray Şamdan Tokyo 2020’de gümüş madalya kazandı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 15:09

Son dakika: Eray Şamdan Tokyo 2020’de gümüş madalya kazandı

Son dakika: Eray Şamdan Tokyo 2020’de gümüş madalya kazandı
Son Güncelleme :

05 Ağustos 2021 - 15:28

1330 Okuma

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda karatede erkekler kumite 67 kiloda Eray Şamdan, finalde Fransız rakibi Steven Da Costa’ya yenilerek gümüş madalya aldı. Karate, olimpiyat oyunlarına Tokyo 2020 ile birlikte dahil edilmişti. Eray, ülkemize karatedeki ilk madalyamızı getirdi.

“HEDEFİM ALTINDI AMA GÜMÜŞ MADALYA DA MUTLULUK VERİCİ”

Tokyo 2020’de gümüş madalya kazanan Eray Şamdan’ın final sonrası açıklamaları şu şekilde:

“Bu kadar büyük bir organizasyonda madalya aldığım için çok mutluyum. Karatede ülkemize ilk madalyayı getirdiğim için gururluyum. Ülkemizde zor zamanlar yaşanıyor. Biz de buradaki başarımızla insanlarımızın gönüllerine su serpebildiysek ne mutlu. Burası olimpiyat, gümüş de olsa madalya aldığım için mutluyum. Hedefim altın madalyaydı ama nasipte gümüş varmış. Buna da şükür. Maçlara çıkarken biraz bakıyorum ben sosyal medyaya, bana destek mesajları atan herkese teşekkür ediyorum.”

 

Son dakika: Eray Şamdan Tokyo 2020de gümüş madalya kazandı Tarihte bir ilk...
ERAY ŞAMDAN’IN FİNAL YOLU

Nippon Budokan’da düzenlenen karate müsabakalarında Eray, kumite 67 kiloda A Grubu’nda mücadele etti.

İlk maçında Azerbaycanlı Firdovsi Farzaliyev’i 7-1 yenen Eray, ikinci karşılaşmasında Kazakistan’dan Darkhan Assadilov’a 6-2 mağlup oldu. İlk iki ismin çıkacağı gruptaki üçüncü müsabakasında Mısırlı Ali Elsawy’i 4-1’le geçen milli karateci, gruptaki son maçında da ev sahibi Japonya’dan Naoto Sago’yla karşılaştı. Japon sporcuyu 2-1 yenerek, grupta 6 puanla 2. sırada yer alan Eray, yarı finale yükseldi ve olimpiyat madalyası almaya hak kazandı. Yarı finalde B Grubu’nu birinci sırada bitiren Ürdünlü Abdel Rahman Almasatfa’yı 2-0 ile geçen Eray, adını finale yazdırdı.

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.