Hisarönü yangına teslim oldu… Ekipler uyarıyor, bölge halkı evlerini terk ediyor | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

20 Nisan 2024 - 13:19

Hisarönü yangına teslim oldu… Ekipler uyarıyor, bölge halkı evlerini terk ediyor

Muğla’nın Marmaris ilçesindeki orman yangınının 5’inci gününde alevlere karadan ve havadan müdahale devam ediyor. Hisarönü Mahallesi’nde yoğunlaşan alevlerden 1’i hamile 35 keçi kurtarıldı. TRT HABER Muhabiri Sabahnur Sayılgan Marmaris Hisarönü Mahallesi’nden, ‘Sıcak hava, nemin az olması ve rüzgar nedeniyle evler yanıyor şu anda. Yangının tam ortasındayız. Masmavi gökyüzü tam anlamıyla duman altında.’ bilgilerini aktardı. DHA Muhabiri Davut Can ise, ‘Ekrana getirilen yerleşim yerinin karşı tarafındaki alevlere sıçradı alevler. O anda büyük panik yaşandı. Oradan ayrılmamıza yönelik uyarılar yapıldı. Minibüsün yandığını gördük. Bölge halkı evi terk ediyor.’ dedi.

Hisarönü yangına teslim oldu… Ekipler uyarıyor, bölge halkı evlerini terk ediyor
Son Güncelleme :

02 Ağustos 2021 - 17:45

1700 Okuma

Muğla’nın Marmaris ilçesindeki orman yangınını söndürme çalışmaları ekiplerin havadan ve karadan yaptıkları müdahaleyle devam ediyor. Hisarönü Mahallesi’nde rüzgarın şiddetini arttırmasıyla alevler, bazı evlerin bahçelerine kadar ulaştı. Ekipler, yangının evlere sirayet etmemesi için yoğun çaba harcıyor.

Yangına havadan 4 helikopter, karadan da çok sayıda arazöz ve yangın söndürme işçisiyle müdahale ediliyor.

Vatandaşlar da yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor. Bazı vatandaşlar da bölgeye yiyecek ve su getirerek yangında görevli ekiplere ikramda bulunuyor.

Bu arada, mahalle sakinlerinin hortumlarla evlerinin çevresini suladığı görüldü.

“YANGININ TAM ORTASINDAYIZ”

TRT Haber muhabiri Sabahnur Sayılgan Marmaris Hisarönü Mahallesi’nden şu bilgileri aktardı:

Sabah saatlerinden beri Hisarönü köyündeydik. Sıcak hava, nemin az olması ve rüzgar nedeniyle evler yanıyor şu anda. Yangının tam ortasındayız. Masmavi gökyüzü tam anlamıyla duman altında. Ekiplerin havadan karadan çalışmaları devam ediyor.

Maalesef yangının boyutları geniş boyutlara aştı. Konuşmakta zorluk çekiyoruz, tam dumanların altındayız. Ormanlık alanda çıkan yangın yerleşim yerlerine ulaştı. Çok sayıda ev maalesef alevler arasında kaldı.

DHA Muhabiri Davut Can ise Hisaönü’nden şu bilgileri aktardı:

Hortumları ek yaparak yangını söndürmeye çalıştılar. Eline kazma ve kürek alan yangınlarla mücadele etmeye gitti. Buradaki ev sahipleri daha önceden tahliye edilmişti. Burada evlerinde kalan olmadığını söyleyelim.

2 gün önce tahliye edilmişlerdi, o yüzden daha büyük bir felaketin önüne geçildi. Gün boyu yangın devam etti. Sabah saatlerinde dağın tepesindeydi, rüzgar yön değiştirince bir anda hızlıca indi. 15 -20 hanenin 3 ya da 4’ünün yandığını söyleyebilirim.

Şu anda yolun alevler altında kaldığını söyleyebiliriz. Çok güçlü bir rüzgar var. Yangın şiddetli bir şekilde devam ediyor. Alevler Çökertme Koyu’nu tamamen kaplamış durumda. Burada yanan yerin akasında tekneler vardı. Teknelerle alevlerin birleşmesi noktasında 20-30 metre kalmış durumda.

TURUNÇ MAHALLESİ BOŞALTILDI

Alevlerin tehdit ettiği Turunç Mahallesi’nde dün aralarında turistlerin de bulunduğu kalan diğer kişilerin tur tekneleriyle tahliyesi yapıldı.

Az sayıdaki ev ve işletme sahibi ise mahallesini terk etmeyip, evlerinin ve iş yerlerinin önünü hortumla sulayıp, alevlere önlem aldı.

ÇOK SAYIDA KEÇİ KURTARILDI

Hisarönü Mahallesi’nde kaplumbağa ve kümes hayvanlarının yanı sıra 1’i hamile 35 keçi alevlerin arasından kurtarıldı. Hayvan Hakları Federasyonu’na bağlı (HAYTAP) gönüllülerince kurtarılan keçilerin tedavileri, Veteriner Hekim Kevser Tataroğlu tarafından yapıldı. Keçilerin, sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.