Başkan Sandal, Onur Mahallesi nde esnafı ziyaret etti | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Mart 2024 - 05:16

Başkan Sandal, Onur Mahallesi nde esnafı ziyaret etti

Başkan Sandal, Onur Mahallesi nde esnafı ziyaret etti
Son Güncelleme :

28 Temmuz 2021 - 16:06

3070 Okuma

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Onur Mahallesi’nde esnafı ve vatandaşları ziyaret ederek, yeni imar planlarını tamamlayıp kentsel dönüşümü hayata geçireceklerini ve bu sayede yolları geniş, parkları, sosyal donatı alanları olan sağlıklı, modern yapılara kavuşulacağını söyledi.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, bayram sonrasında mahalle ziyaretlerine kaldığı yerden devam ediyor. Bu kapsamda Onur Mahallesi Muhtarı Hasan Aydemir ve bürokratlarıyla esnafı ziyaret eden Başkan Sandal, vatandaşlarla sohbet edip, yapılması gerekenlerle ilgili incelemelerde bulundu.

İhtiyaç ve talepleri dinleyen Başkan Sandal, eski imar planları dolayısıyla park ve yeşil alan sıkıntısı yaşanan bölgenin yeni imar planlarıyla çok güzel hale geleceğini duyurdu. Sandal, “Kentsel dönüşümü hayata geçireceğiz ve Onur Mahallesi; parkları, geniş yolları, sosyal donatı alanları ve modern yapılarıyla bambaşka bir yer olacak. Org. Nafiz Gürman, Yamanlar ve Onur Mahallelerimizi kapsayan alanda imar planı çalışmamız sürüyor. Yeni plan ile her şey daha sistemli, nitelikli, modern ve güzel olacak. Ayrıca bulduğumuz alanlara park yapmaya, atıl haldeki yerleri yeşillendirmeye, bozulan yollarımızı onarmaya, asfalt sermeye veya kilit parke döşemeye devam ediyoruz. İlçemizin hangi noktasında neye ihtiyaç varsa ilgili tüm ekiplerimizle orada olmaya özen gösteriyoruz” dedi.

Taziyeevi ve kreş çalışmaları

Öte yandan, Onur Mahallesi 7371 sokak No: 164/A’da, Bayraklı Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 250 metrekarelik, 2 katlı taziyeevi son düzenlemelerin ardından açılacak. İçinde mutfak, çay ocağı, benmari (sıcak yemek servisi ekipmanı), kadın-erkek tuvaletleri ve depo bulunan taziyeevi, 100 kişi kapasiteyle hizmet verecek.

Onur Mahallesi’nde ayrıca yeri belirlenen kreş ile ilgili de çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Tüm mahallelere eğitim standartları yüksek, donanımlı kreşler kazandırmak için çalışan Başkan Sandal, projenin en kısa sürede tamamlanarak hizmete açılacağını dile getirdi.

Neler yapılacak?

Aşırı sıcaklara rağmen gezisine ara vermeyen ve vatandaşları tek tek dinleyen Başkan Sandal, ana cadde üzerindeki tüm esnafı eksiksiz ziyaret etti. Onur Mahallesi gezisi kapsamında Başkan Sandal, 7363/1 sokaktaki boş alanın yeşillendirilmesi ve oturma grubu konulması, 7368/2 sokaktaki çamlık alanın temizlenmesi, 7357 sokaktaki dere kenarında da düzenleme yapılması talimatını verdi. Sandal, ayrıca 7398/4 sokakta da yaşlı bir teyzeye ait evin balkonunun ve merdiveninin güçlendirilerek yenilenmesini istedi. Sandal, kentsel dönüşüm ile Onur Mahallesi’nin bambaşka bir yer haline geleceğini ifade etti. – İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.