ÖRNEK KENT YAŞAM PARKI NDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 07:55

ÖRNEK KENT YAŞAM PARKI NDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

ÖRNEK KENT YAŞAM PARKI NDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Son Güncelleme :

23 Temmuz 2021 - 0:05

3050 Okuma

İZMİR’in Aliağa ilçesinde, Belediyesi’nin mahalle projeleri kapsamında yer alan Yeni Mahalle Örnek Kent Yaşam Parkı’nda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Mayıs ayında duyurulan yaşam parkının kısa sürede tamamlanarak dinlenme, çocuk oyun alanları ve yemyeşil görüntüsüyle vatandaşın hizmetine sunulacağı bildirildi.

Toplam 14 bin metrekare alan üzerinde tasarlanan Örnek Kent Yaşam Parkı projesinin 5 bin 600 metrekaresi yeşil alan olarak planlandı. Proje kapsamında iki ayrı noktada dış mekan fitness grupları ve çocuk oyun alanları yer alıyor. 2 bin 500 metrekarelik meydanda 13 kamelya, özel tasarım banklar ile pergolalar yer alıyor. Projede trafik akışını rahatlatmak amacıyla 67 araçlık otopark bulunuyor. Proje alanına dikilecek 385 adet ağaç ile farklı peyzaj bitkisi gruplarıyla yemyeşil bir görünüm oluşturulacak.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Aliağa Belediyesi Jeotermal A.Ş.Proje Şefi ve Peyzaj Mimarı Yasemin Yağmur Zengin, “Örnek Kent Yaşam Parkı’nda çalışmaları tüm hızıyla devam ettiriyoruz. Proje alanını çevreleyen kaldırım tamamlandı. Baskı beton çalışması sürüyor. Çocuk oyun alanları ile fitness gruplarının montajlanacağı alanlar da tamamlandı. Bisiklet yolunun yapılacağı yerler için hazırlıklar yapıyoruz. Proje alanının büyük bir kısmı Aliağa Belediye Başkanımız Sayın Serkan Acar’ın doğaya ve çevreye verdiği önem çerçevesinde planlanarak yemyeşil bir görünüme kavuşturulacak” dedi.

ÖRNEK KENT YAŞAM PARKI'NDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Kaynak: Demirören Haber Ajansı

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.