Erdoğan’dan Taliban’a dikkat çeken çağrı! ‘Türkiye’den kendilerine sesleniyoruz’ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 02:45

Erdoğan’dan Taliban’a dikkat çeken çağrı! ‘Türkiye’den kendilerine sesleniyoruz’

KKTC ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı’nda basının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afganistan ile ilgili açıklamalarda bulunup Taliban’a çağrı yaptı.

Erdoğan’dan Taliban’a dikkat çeken çağrı! ‘Türkiye’den kendilerine sesleniyoruz’
Son Güncelleme :

20 Temmuz 2021 - 10:56

1870 Okuma

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı’nda basının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afganistan ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Taliban’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaya değinen Erdoğan, Taliban yetkililerine çağrı yaparak şu ifadeleri kullandı:

“- Taliban’ın yaptığı açıklamalarda “Türkiye’yi istemiyoruz” gibi bir ifadeleri yok. Bazı açıklamalarında güya bize yönelik bazı yaklaşım türleri var. Türkiye’deki yönetimin ne konumda olduğunu Taliban gayet iyi biliyor.

– Türkiye yönetimi olarak bazı planlarımız var. Planlarımızın da gereğini yerine getiriyoruz. Gerek Dışişleri, gerekse şahsım olarak adımları atıp inşallah Taliban’la ne gibi görüşmeler yapacağız, nereye ulaşacağız bunun gayreti içindeyiz.

– Taliban’ın Afganistan’daki yaklaşımı bir Müslümanın diğer Müslümana yaklaşımı değildir.

– Taliban’ın işgal hareketini devam ettirmesi doğru bir yaklaşım değildir. Türkiye’den Taliban’a sesleniyoruz. Bu işgal hareketini bırakması lazım. Bir an önce Afganistan’ın temelinde barışın egemen olduğunun dünyaya göstermesi lazım.”-

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.