Acun Ilıcalı‘nın sahibi olduğu Acun Medya tarafından kurulan Exxen, UEFA maçlarını vereceğini daha önce duyurmuştu. Ocak 2021’de yayın hayatına başlayan dijital içerik platformu kısa sürede büyük bir kitleye ulaştı. Katıldığı televizyon programlarında Ilıcalı, her kesimden insanın rahatça erişebilmesi için uygun fiyat politikası izleyeceklerini dile getirmişti. Bu stratejiyi benimseyen platformun reklamlı versiyonunun üyelik ücreti aylık 9,90 TL. Ayrıca ilk 7 gün için de ücretsiz deneme süresi bulunuyor.

Ünlü televizyoncu ve TV8 kanalının sahibi Acun Ilıcalı, uzun süredir konuşulan dijital platformunun adının Exxen olduğunu açıkladı.

Exxen platformunda UEFA maçları 25 TL

Geçtiğimiz ay Saran Group ile Exxen’in arasında UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi için bir anlaşma olmuştu. Buna göre, maçların TV ve dijital yayın hakları 2023-2024 sezonu sonuna kadar Exxen’de.

Acun Ilıcalı Exxen UEFA maçları

Acun Ilıcalı, Hürriyet Gazetesinden Orkun Ün’e konuştu. Özel hayatından Survivor yarışmasına kadar birçok konunun konuşulduğu röportajda ünlü iş insanı bombayı patlattı. Exxen ile herkesin düşük fiyatlarla UEFA maçlarını izlemesi için çaba sarf ettiğini dile getirdi.

Acun Ilıcalı, röportajda Exxen hakkında çeşitli açıklamalar yaptı. Ilıcalı, “Büyük hayallerle başladık Exxen’e ve hayalleri büyütmeye devam ediyoruz.1 milyon aboneyedayandık. Çok mutluluk verici bir sayı bu.” dedi. Ardından Orkun Ün’ün sorusu üzerine ise, “Netflix bizim dostumuz. Aramızda tatlı bir rekabet var. Geçersek mutlu oluruz. Birincilik, ikincilik fark etmez.” şeklinde konuştu.

UEFA maçları nerede yayınlanacak?

Daha sonra röportajda, Exxen platformunun UEFA maçlarını satın almasından konu açtılar. Medya patronu, artık Exxen’de yayınlanacak olan maçlar için nasıl bir strateji izlediklerini söyledi. Ilıcalı, futbolseverlere müjdeyi işte böyle verdi: “Maçlarda büyük delilik yapacağım. Bize futbol maçlarının maliyeti yıllık 30 milyon Euro’dan fazla olacak. Fiyatları çok uygun yaparak herkesin Exxen seyretmesini sağlayacağım.”

Devamında da Ilıcalı, “Aylık 25 TL’den başlayan fiyatlarla Avrupa maçları seyredilebilecek. Çok kazandığım zaman değil, daha çok insan seyrettiği zaman mutlu olan biriyim.” şeklinde konuştu.