Son dakika… Torba teklif Meclis’te yasalaştı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 01:44

Son dakika… Torba teklif Meclis’te yasalaştı

Son dakika… Torba teklif Meclis’te yasalaştı
Son Güncelleme :

18 Temmuz 2021 - 9:26

1360 Okuma

Ekonomik düzenlemelerin de içinde olduğu torba kanun teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. İşverene sektör ayırımı yapılmadan ayda 75 TL asgari ücret desteği sağlanacak.

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

TRTHaber’de yer verilen detaylara göre, düzenlemeyle terörle mücadele kapsamında ek gözaltı ve kamu görevlilerinin görevden uzaklaştırılması, ihracı gibi uygulamaların süresi 31 Temmuz 2021’den itibaren 1 yıl daha uzatıldı.

Çek cezaları ertelendi

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun kayyum atama yetkisi de 3 yıl daha devam edecek. Yasayla çek cezaları 30 Haziran 2022’ye kadar ertelendi.

Yetki belgesi almadan veya bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapanlara yönelik cezalar da bir yıl ertelendi.

İşverene asgari ücret desteği devam edecek

Düzenlemeye göre, işverene 75 liralık asgari ücret desteği 2021 yılı boyunca devam edecek. Güvenlik korucularının maaşları asgari ücretin altında olmayacak.

Gümrük personeli için Emniyet ve Jandarma’daki ödül sistemine benzer uygulama getirilecek.

Salgın nedeniyle ertelenen kooperatif genel kurullarının ekim ayı sonuna kadar yapılabilmesi sağlanacak.

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN