Esed’in 4. dönemi resmi olarak başladı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 22:28

Esed’in 4. dönemi resmi olarak başladı

Suriye Lideri Beşşar Esad, dördüncü kez devlet başkanı olarak yemin etti. Esad, yemin töreninde yaptığı konuşmada, ekonomik sıkıntının önündeki en büyük engel olarak Lübnan’daki bankalarda dondurulan paraları gösterdi.

Esed’in 4. dönemi resmi olarak başladı
Son Güncelleme :

18 Temmuz 2021 - 0:32

2720 Okuma

2000 yılından bu yana Suriye’yi yöneten Beşar Esad, mecliste düzenlenen yemin töreniyle dördüncü dönemine başladı. Esad’ın, Mayıs ayında yapılan devlet başkanlığı seçimlerinde oyların yüzde 95’ini aldığı açıklanmıştı.

Batı ve muhalefet ise seçimleri gayrimeşru ve tiyatro olanak nitelemişti.

SURİYE AĞIR BİR EKONOMİK KRİZİN PENÇESİNDE

Bununla birlikte, 10 yıldır iç savaşın pençesindeki ülkede Esad, yeni dönemine ağır ekonomik krizle başlıyor. Yemin törenindeki konuşmasında da buna vurgu yaptı.

Suriye’nin Lübnan bankalarında dondurulmuş 40 ila 60 milyar dolar parasının olduğunu söyledi.

Öte yanda, Suriye, ülkesine yönelik ambargoları aşmak için Lübnan bankalarını kullanıyordu. Lübnan da krize girince hesaplar donduruldu, yurtdışına para tranferi yasaklandı. Esad halen ülkenin yüzde 70’inde kontrolü sağlamış durumda. Ancak ülkede ciddi ekonomik sıkıntılar yaşanıyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.