Marmara için müjdeli haber: ‘Denize girin, balık yiyin’ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

24 Nisan 2024 - 11:17

Marmara için müjdeli haber: ‘Denize girin, balık yiyin’

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Marmara’daki müsilaja yönelik toksikolojik ve patolojik analizleri yaptık ve olumsuz bir duruma rastlamadık. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla denize girebilirler, güven içerisinde balık yiyebilirler” dedi.

Marmara için müjdeli haber: ‘Denize girin, balık yiyin’
Son Güncelleme :

15 Temmuz 2021 - 9:37

1400 Okuma

Müsilaj felaketiyle mücadele için kurulan Marmara Denizi Eylem Planı Koordinasyon Kurulu’nun 2’nci toplantısı dün İstanbul’da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un başkanlığında yapıldı. Toplantıya İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Marmara Denizi’ne kıyısı bulunan diğer şehirlerin belediye başkanları ve valileri ile bilim insanları katıldı. Bakan Kurum, toplantının ardından gazetecilere Marmara Denizi’ndeki son durumu şöyle özetledi:

MARMARA ÇOK DAHA TEMİZ

“Marmara Denizi bir ay öncesine göre çok daha temiz, çok daha sağlıklı bir hale geldi. Ortak akılla ve birlikte hareket etmemiz sayesinde Marmara’yı artık müsilajdan kurtarmış bir duruma geldik. Denetim sayımız 11 bin 536’ya ulaştı. 175 işletme ve 11 gemiye toplam 23.5 milyon lira ceza uyguladık. 52 işletmeyi faaliyetten men ettik.

YOK DENECEK KADAR AZ

Marmara’da deniz yüzeyindeki müsilajın kapladığı alan 3.5 hektara düşmüştür. Yok denecek kadar az bir seviyeye gerilemiştir. İlk 20 metrede artık müsilaj yok. Sonraki 10 metrede var. Yine dipten yüzeye doğru gidildiğinde ilk 30 metrede müsilaj kalmadı. Orta bölümde sıkışmış durumda. Bilim insanlarımıza göre Marmara’da yeni bir müsilaj oluşumu beklenmiyor.

DENİZE GİRİN, BALIK YİYİN

Toksikolojik ve patolojik analizleri yaptık ve olumsuz herhangi bir duruma rastlamadık. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla denize girebilirler, güven içerisinde balık yiyebilirler.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.