Son dakika haber | Foça da 2 yangın; makilik ve ormanlık alan yandı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

20 Nisan 2024 - 13:17

Son dakika haber | Foça da 2 yangın; makilik ve ormanlık alan yandı

Son dakika haber | Foça da 2 yangın; makilik ve ormanlık alan yandı
Son Güncelleme :

14 Temmuz 2021 - 17:49

1470 Okuma

İZMİR’in Foça ilçesinde, sabah Yenifoça sırtlarında çıkan ve  2 hektar ormanlık alanı küle çeviren yangının ardından öğleden sonra da İngiliz Burnu’ndaki makilik alanda yangın çıktı. Alevler büyümeden söndürülürken 4 dönümlük makilik alan ve içinde okaliptüs ağaçları küle döndü.

Foça ilçe merkezine 1,5 kilometre mesafedeki İngiliz Burnu’ndaki makilik alanda saat 13.00 sıralarında yangın çıktı. Daha çok ilçe dışından gelenlerin denize girmek ve piknik yapmak için kullandıkları alanda yasak olmasına rağmen yakılan mangal ateşinden sıçrayan kıvılcımın kuru otları tutuşturması nedeniyle başladığı belirlenen yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye İzmir Büyükşehir Belediyesi Foça İtfaiye Grubu ekipleri sevk edildi. Alevler, piknik çadırları ve etraftaki çam ağaçlarına sıçramadan söndürüldü.  Yangında 4 dönüm makilik alan ve bu alanda bulunan okaliptüs ağaçları zarar gördü.

Yangının çıkmasına neden olan kişilerin alevlerin yayılmasıyla bölgeden kaçtıkları belirlendi.  Foça İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yangına sebebiyet veren kişilerin tespit edilip, yakalanması için çalışma başlattı. Soruşturma sürerken Foçalılar, yetkililerden yasak olmasına rağmen mangal yakılması nedeniyle her yıl yangın çıkan İngiliz Burnu ve benzer alanlarda daha etkili önlemler alınmasını istedi.

İngiliz Burnu’na 25 kilometre mesafedeki Yenifoça sırtlarında sabah saatlerinde çıkan yangında ise 2 hektarlık ormanlık alan küle dönerken, alevler 1 saatlik çaba sonucu havadan ve karadan müdahale ile güçlükle söndürülmüştü.

Son dakika haber | Foça'da 2 yangın; makilik ve ormanlık alan yandı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Seyfi Gül

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.